Пред Министерски съвет майките на деца с увреждания с черни

...
Пред Министерски съвет майките на деца с увреждания с черни
Коментари Харесай

Родители скандализирани от идеи на шефа на КТ Подкрепа

Пред Министерски съвет майките на деца с увреждания с черни тениски " Системата ни убива " посрещнаха с крясъци " Убиец " - президентът на КТ " Подкрепа ".

Гневът им е поради изявлението му по време на съвещанието на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, че майките би трябвало да престанат да разкарват тези клети деца по улицата.

Същите крясъци те насочиха и към Минчо Коралски, представител на национално представителните организации на и за хора с увреждания.

Майките са надълбоко афектирани от изявлението на Димитър Манолов. В него той загатна, че надали не техните палаткови лагери са платени и те преследват политически цели. Майките останаха наранени и от концепцията, че децата им не би трябвало да излизат на открито и би трябвало да си ги приберат.

В знак на митинг те обмисля вид за надпис " Синдикатите ни убиха " и тениски със особено лого за национално представителните организации.

Ето и точните думи на Димитър Манолов, които разгневиха майките:

" Ако нещата стават с разкарване на хора по улиците, моята организация не е от най-богатите, само че не е и напълно бедна - нямам задоволително запас, с цел да мога да провеждам униформени митинги и то в няколко града, само че се надявам, че горе - долу можем да се оправим, в случай че ще стават по този начин нещата. Но не мога да си показва, че някой си мисли или по-скоро умерено приема, че едни хора с увреждания би трябвало да бъдат противопоставяни на други хора с увреждания за постигането на някакви къси политически цели. Категорично не съм склонен с това нещо и изрично ще му се съпротивляваме. Да се разберем, в тази страна има ли Конституция или няма и кой написа законите в тази страна, тъй като от това, което аз съм чел, закони се пишат в Народното събрание, закони се пишат в държавното управление. "

На имитация от страна на жител в залата обаче да пишат закони, Димитър Манолов продължава: " Нито съм държавно управление, нито съм Народно заседание, не ми подвиквайте като пастир и престанете да разхождате тия нещастни деца по улиците. Засрамете се малко. Сериозно го приказвам. Това, което вършите с вашите деца е безчовешко. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР