Пред лидера на лейбъриститеБорис Джонсън е предпочитан от британците за

...
Пред лидера на лейбъриститеБорис Джонсън е предпочитан от британците за
Коментари Харесай

Британците предпочитат Джонсън за премиер

Пред водача на лейбъристите

Борис Джонсън е желан от британците за министър председател пред водача на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър, макар абсурда „ Партигейт “, повишаването на живота и протеста в неговата Консервативна партия. Това демонстрират данни от ново социологическо изследване, поръчано от в. „ Обзървър “, оповестени през днешния ден.

Резултатите от анкетата са ненапълно изненадващи, тъй като Лейбъристката партия води с 36% желание измежду гласоподавателите пред Консервативната партия с 34%.

На въпрос обаче кой би бил най-подходящ министър председател Джонсън изпреварва с два пункта Стармър - 28% против 26% надлежно.

Политически наблюдаващи отдават резултата ненапълно на не изключително безапелационното показване на Стармър в Народното събрание, където той не съумя да притисне премиера след вота на доверие в неговата Консервативна партия, в който цели 148 депутати тори се оповестиха срещу Джонсън.

Проучването демонстрира още повишение на доверието в консерваторите. В анкетите преди две седмици лейбъристите изпреварваха десницата с 3%, до момента в който в този момент ръководещите са стопили преднината на съперниците си на 2%. Трети по поддръжка са либералдемократите - 13%, следвани от Зелените с 6%.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР