Пред Левски се открива шанс поне за няколко часа да

...
Пред Левски се открива шанс поне за няколко часа да
Коментари Харесай

Левски посяга към първото място

Пред Левски се открива късмет най-малко за няколко часа да оглави класирането в Първа професионална лига. Днес от 21:00 часа “сините” гостуват на Дунав и при победа ще изместят ЦСКА-София от върха в таблицата. Новият ментор на 26-кратните първенци Славиша Стоянович започва кариерата си на “Герена” с триумф против Ботев (Враца), а в този момент му следва още едно посещение. Именно против Ботев беше реализирана и единствената победа досега на Дунав. “Драконите” са окуражени да изненадат по-класния си противник и старши треньорът Малин Орачев е подготвил няколко изненади.

Домакините нямат кадрови проблеми, а последната добра вест пристигна с възобновяване на крилото Александър Александров, който даже може да стартира като титуляр. Очаква се бразилецът Глаусио да измести Ахмед Ахмедов на върха на офанзивата, а Светослав Ковачев и Борислав Балджийски ще са другите офанзивно настроени футболисти на русенци.

Ситуацията в Левски е по-различна и Стоянович не може да разчита на няколко съществени фигури. Давид Яблонски ще липсва от терените близо месец, навън за дуела през днешния ден е и Серджиу Буш, а Иван Горанов е в групата, само че надали ще се появи в игра. Мястото на Яблонски до Холмар Ейолфсон евентуално ще заеме Аймен Белаид, Милош Цветкович ще бъде изместен на левия фланг на отбраната, а отдясно ще работи Ивайло Найденов. В ролята на централен нападател още веднъж ще е Станислав Костов, а тримата зад него ще са Габриел Обертан, Давиде Мариани и Жерсон Кабрал.

Досега двата отбора са се срещали общо 55 пъти в турнирни мачове, като салдото е 33 победи за Левски, 16 равенства и 6 триумфа за Дунав. Всички победи на русенци са реализирани вкъщи.

ППЛ - 4-и кръг:

ДУНАВ - ЛЕВСКИ

Вероятни сформира:

ДУНАВ (4-2-3-1): Антонов; Попадийн, Динков, М. Ковачев, Б. Васев; Станоев, Патев; А. Александров, Балджийски, С. Ковачев; Глаусио
Старши треньор: М. Орачев
ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Полачек; И. Найденов, Белаид, Ейолфсон, Цветкович; Ж. Гомес, Тиам; Обертан, Мариани, Кабрал; С. Костов
Старши треньор: С. Стоянович

СЪДИЯ: Станислав Ставров
СТАДИОН: “Градски”
НАЧАЛО: 21:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК Първа лига 4 кръг, събота 11 август  Дунав 21:00  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР