Пред колегите от Европейския съвет ще заявя, че ситуацията с

Пред колегите от Европейския съвет ще заявя, че ситуацията с ...

Борисов: Трябва да има лесен достъп до васините за всички европейски граждани.

Пред колегите от Европейския съвет ще заявя, че ситуацията с коронавируса е очаквано тежка. Отдавна настоявам за единен медицински протокол, единни бързи тестове и солидарност между държавите от ЕС. Трябва да се стремим да осигурим лесен достъп до ваксините за всички европейски граждани. Процедурата по сдобиването с ваксини трябва да е прозрачна, за да няма никакви спекулации.
Това написа премиерът Бойко Борисов във "Фейсбук".

Борисов пред Европейския съвет: Вече съществува Европейски здравен съюз и той се базира на общи ценности Борисов пред Европейския съвет: Вече съществува Европейски здравен съюз и той се базира на общи ценности
Европейски здравен съюз вече съществува и той се базира на общи ценности механизми на доброволно сътрудничество и ефективна координация...
 

"Всички знаехме какво ще се случи с COVID-19. Още юли, август, септември това можеше да бъде направено и да действаме срещу този коварен вирус, zаяви министър-председателят.
Българският премиер изтъкна, че безпокойство предизвиква темата за купуването на ваксини, тъй като за тях се правят заявки за доставки още преди да са разработени.

Борисов отива на заседанието на Европейския съвет в Брюксел Борисов отива на заседанието на Европейския съвет в Брюксел
Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в редовното заседание на Европейския съвет, което ще се състои на 15 и 16 октомври в Бр...
"Нямаме спецификация, нямаме гаранции и в един момент може да се окаже, че имаме за 300 милиона ваксини, а имаме примерно 300 хиляди желаещи и след това трябва да се унищожават, да се изхвърлят, а не може да се препродава", каза още Борисов.
Той добави, че ваксините изискват специални условия за съхранението, което налага допълнителни разходи.
Припомняме, че днес той участва във видеоконферентно заседание на държавните и правителствени ръководители на страните членки на ЕС по въпросите на COVID-19, съобщиха от Министерски съвет.
Във фокуса на разговора между лидерите е необходимостта от засилване на колективните усилия за борба с пандемията, както и обмяната на опит и информация за най-добрите практики срещу новия вирус.

Източник: actualno.com