Пред колегите от Европейския съвет ще заявя, че ситуацията с

...
Пред колегите от Европейския съвет ще заявя, че ситуацията с
Коментари Харесай

Борисов: Ще настоявам за пълна прозрачност по отношение на снабдяването с ваксините

Пред сътрудниците от Европейския съвет ще заявя, че обстановката с ковид е предстоящо тежка. Отдавна упорствам за обединен медицински протокол, единни бързи проби и взаимност сред страните от Европейски Съюз. Трябва да се стремим да осигурим елементарен достъп до имунизациите за всички европейски жители. Процедурата по сдобиването с ваксини би трябвало да е транспарантна, с цел да няма никакви спекулации, съобщи министър-председателят Бойко Борисов преди видеоконференцията на членовете на Европейския съвет по въпросите на COVID-19.

" Всички знаехме какво ще се случи с COVID-19 и по тази причина настоявах за обединен медицински протокол, единни бързи проби, взаимност и обективен достъп до имунизациите в Европейски Съюз. Още юли, август, септември това можеше да бъде направено и да действаме против този подъл вирус ", разяснява министър председателят.

Българският министър председател посочи, че безпокойствие провокира тематиката за пазаруването на ваксини, защото за тях се вършат поръчки за доставки още преди да са създадени. " Нямаме спецификация, нямаме гаранции и в един миг може да се окаже, че имаме за 300 милиона ваксини, а имаме примерно 300 хиляди искащи и по-късно би трябвало да се унищожават, да се изхвърлят, а не може да се препродава ", сподели още министър-председателят Борисов. Той добави, че имунизациите изискват специфични условия за съхранението, което постанова спомагателни разноски.

" Ще срещна сътрудниците ми от Европейския съвет с терзанията ми и ще упорствам за цялостна бистрота във връзка с снабдяването с имунизациите ", сподели още Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР