Пред журналисти в Министерството на образованието и науката бе изтеглен

...
Пред журналисти в Министерството на образованието и науката бе изтеглен
Коментари Харесай

Седмокласниците пишат по Вариант I на матурата днес

Пред публицисти в Министерството на образованието и науката бе изтеглен изпитния вид за матура та по математика след VII клас, предаде БГНЕС. Задачата се падна на Ана Ангелова от Канал 3, която извади от стъклената купа листа с вид I.

„ На първо място е значимо да е овладян материалът по математика, това е извънредно значимо за сполучливото взимане на изпита. Второ – учениците би трябвало да отидат спокойни на изпита. Аз се веселя, че множеството мнения на учениците след първи изпит от националното външно оценяване, който бе по български език и литература, бяха, че са били спокойни и удовлетворени от това, което са създали “, съобщи заместник-министърът Таня Михайлова след изтеглянето на изпитния вид.

„ Надявам се всички да излязат задоволени от изпита “, пожела тя.

Заместник-министър Михайлова опроверга информацията за противоречива задача на изпита по български език и литература. „ Още с ключа за отговори има инструкции. Ако някой търси противоречива задача, просто тъй като няма такава, а би трябвало да са откри, ще би трябвало да разочароваме всички, които потеглят отрицателно към изпитите. Това основава напрежение в самите възпитаници “, изясни тя. Според нея въпросната 17-та задача има задоволително ясно пояснение в ключа за отговорите.

„ Добрата вест е, че от през днешния ден имаме подготвеност за оценяване на писмените работи по БЕЛ, т. е. има нарастване на дните за инспекция с един “, добави още зам.-министърът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР