Пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов заяви, че когато

...
Пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов заяви, че когато
Коментари Харесай

Премиерът се разгневи: БСП две години не смеят да кажат името на Слави Трифонов, за да не ги изяде!

Пред публицисти в Брюксел министър председателят Бойко Борисов съобщи, че когато се прибере ще накара специалистите да създадат графика за приходите през целия преход. Тогава щяло да бъде образно, по кое време сме изгубили най-вече пари.

Министър-председателят разяснява и реакцията на Българска социалистическа партия по отношение на размера на партийните дотации. „ Те постоянно са спечелили. Кое е крушение, че две години си траеха, да не ги изяжда Слави Трифонов? Не смеят името да му кажат до момента в който има предаване. Два милиона гласоподаваха за партийната дотация. Те са царе на думите, по тази причина толкоз години ръководя. Не им прави чест да разясняват “.

„ Длъжен съм въз основата на съдружното съглашение да се съобразя с сътрудниците. На този съвет още веднъж ще не отстъпвам това, което ние сме споделили, за един лев. Аз давам отговор за ГЕРБ и нашата позиция е за един лев, съобразена с референдума “, безапелационен бе Борисов.

Той разяснява и неуспеха на договарянията за наследника на поста на Жан Клод - Юнкер. „ Всичко познах. В неделя 18:00 часа проект Б. Така постоянно вършим, заседаваме до 3:00-4:00 часа и като не се разберем следва проект Б. Факт е, че никой от тримата водещи претенденти не получава болшинство. Партията, победила на европейските избори, би трябвало да излъчи ръководител “, разяснява още министър председателят.

„ Има нещо нелогично, десните претенденти, които се бориха и получиха доверието на изборите, в този момент единствено те не могат да вземат участие в избора “, означи българският министър председател.

Относно офертата на изтребителите, Борисов съобщи: „ Водят се финални договаряния и защото парите ги няма в бюджета, стигне ли се до договорка, ще ги дадем от запаса. Преговорите вървят към 2,2 милиарда “.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР