Пред журналисти Румен Радев заяви, че Украйна настоява да води

...
Пред журналисти Румен Радев заяви, че Украйна настоява да води
Коментари Харесай

Тагарев: Неразбираемо е човек с висока военна подготовка като Радев да говори така

Пред публицисти Румен Радев съобщи, че Украйна упорства да води войната с Русия, а също така президентът назова част от българското общество “безродници ”. 

Според Тагарев изказването на президента няма да нанесе вреди върху отношението на съдружниците към България. 

 

“Българската позиция не е по-различна от тази на съдружниците ни. Те познават устройството ни и знаят, че Министерският съвет разпорежда и се грижи за външната ни политика. За тези, които си мислят, че надали не някой там е натиснал българската делегация и тя си е трансформирала мнението - отваря се уеб сайтът на държавното управление и там се вижда решението на Министерския съвет, с което се приема националната позиция ”, разясни той.

 

Военният министър разяснява и решението, взето по времето на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, съгласно което у нас ще бъде ситуирана войска на Алианса. 

 

“В България се плануват няколко структури от системата за командване и ръководство. Най-същественото от тях е основаването на многонационален дивизионен щаб за сухопътна дивизия. Това е много съществено изпитание, което би трябвало да създадем в осъществяване на проектите ”, уточни Тагарев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР