Пред iPhone 11 стои нелеката задача да обърне негативната тенденция

...
Пред iPhone 11 стои нелеката задача да обърне негативната тенденция
Коментари Харесай

5G и проблемите на Huawei няма да спасят iPhone 11 - статистиката го доказва

Пред iPhone 11 стои нелеката задача да обърне отрицателната наклонност в продажбите на телефони за Apple. Според данни на IDC (International Data Corporation) това ще е сложна задача.

Информацията може да видите в последния отчет на организацията тук. Той се отнася до Европа, Средния Изток и Африка и визира представянето на фирмите през първото тримесечие на 2019. Там виждаме, че доставките на iPhone са спаднали с 22.7% на база представянето за същия интервал предходната година – в Западна, Централна и Източна Европа.

Това слага марката на трето място с 14.7% от пазара. Първото място е за Samsung, които окупират 29.4% от пазара (при тях също има спад от 6.8%). На второ място се намира Huawei с притежание на пазара от 25.3%

Предполага се, че Apple или който и да е различен бранд, не могат да разчитат на 5G да форсира продажбите. Стандартът към този момент е въведен в някои градове. Той ще върви по едно и също време с 4G. Производителите и телекомите се надяват, че невероятните скорости, които разрешават изтегляне на сериали за минути и опцията за стриймване на AAA гейминг заглавия през услуги като Гугъл Stadia, ще привлекат масите.

Цифрите на IDC демонстрират друго – тази година ще забележим единствено към 5% от всички телефони да имат 5G функционалност, макар излизането на модели като OnePlus 7 Pro 5G и Galaxy S10 5G. Дори към 2023 година се чака проникването на телефони с 5G да е под 30%.
Програмният шеф на IDC EMEA, Саймън Бейкър, разяснява и друго нещо, което се чака да раздвижи пазара по някакъв метод – възбраната на Съединени американски щати против Huawei.
“Поглеждайки напред към този момент не можем да виждаме ясни трендове като преди. Вкарването на Huawei в черния лист на Съединени американски щати поражда доста въпросителни и неустановеност. Глобалната геополитика става най-важният фактор, който ще дефинира по какъв начин пазарът ще се развие в остатъка от годината. “

Забелязва се, че броят на телефоните в послание спада, междинните цени спадат. Растеж се записва единствено в Африка. Като общо въздействие виждаме китайските марки да завземат още няколко % от пазара.

От 5 години Apple не са имали толкоз неприятно показване през първо тримесечие. Изглежда даже ударът по Huawei не е това, от което имат потребност. Да, това може да пренасочи много хора към друга марка, само че цифрите сочат, че тя надали ще е Apple.

По тематиката има и друго сходно изследване, на анализаторската къща Kantar. Там също означават спад в продажбите на iPhone. За причина се показват високите цени. От там обаче виждат огрома опция iPhone XR 2 да обърне наклонността на компанията, в случай че се съди по триумфа на предшественика му.
Смятате ли, че от Apple ще съумеят да се възползват от обстановката, с цел да се върнат в играта за върха?
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР