Пред хиляди богомолци на площад Св. Петър в Рим Папа

...
Пред хиляди богомолци на площад Св. Петър в Рим Папа
Коментари Харесай

Папа Франциск в Коледната си благословия: Бог да просвети онези, от които зависи войните да престанат

Пред хиляди богомолци на площад „ Св. Петър ” в Рим Папа Франциск произнесе своята Коледна благословия и обръщение Urbi et Orbi –„ Към града и към света ”. Главата на Римокатолическата черква насочи повсеместен апел за мир и за „ неотложен край “ на войната в Украйна.

„ Светът е гладен за мир ”, сподели папа Франциск наблягайки в словото си смисъла на мира във всички страни от всекидневието и живота, като стартира от войната в Украйна. Той я назова „ безмислен спор ” и прикани: „ Който има властта да спре оръжията, неотложно да постави завършек на тази война “.

„ За страдание – посочи той, избираме да слушаме други аргументи, подбудени от логиката на света ”.

И имайки поради децата въобще, папата попита: ” Но гласът на Младенеца - кой го слуша? ”

Папа Франциск обърна внимание освен войната в Украйна и добави, че „ нашето време изпитва сериозна липса на мир и в други райони - театри на тази Трета международна война “.

Той ясно акцентира, че храната и гладът не трябва да се употребяват като военно оръжие, с изключение на, че всяка война води до беднотия и апетит. За папа Франциск военните спорове не трябва да се трансформират в табиет за решение на проблемите, стремежът за власт и пари съпроводени с двуличие и неистини, пречат да се откри правилният път към мира и съобщи:

„ Бог да просвети тези, от които зависи войните да престанат ”.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР