Пред Фандъкова и нейния екип следва нелек мандат с шарени

...
Пред Фандъкова и нейния екип следва нелек мандат с шарени
Коментари Харесай

Финансовият министър вещае труден мандат пред Фандъкова

Пред Фандъкова и нейния екип следва нелек мандат с шарени районни кметове, пъстър общински съвет. Начинът на правене на политика става все по-фино изкуство. Това разяснява след изборите финансовият министър Владислав Горанов пред бТВ, съобщи БГНЕС.

Година и половина извънредно доста внушения се направиха какъв брой неприятни неща се случват в София. Концентрирането върху единствено един избран аспект може да се трансформира в операция. Факт е че, в София съумяха демократичните анархисти, по този начин ще назовавам тези, които се считат за десни, а могат да гласоподават за Манолова, посочи Горанов. София щеше да й е тясна на Манолова в случай че беше спечелила, нейните упоритости са доста по-големи от огромния град, тя мислеше от тук да превземе страната, сподели Горанов. Ако прибавим нейната сила в енергийната система на страната, би трябвало да спрем АЕЦ " Козлодуй ”, това не го споделям като нещо неприятно, добави Горанов.

" София се трансформира много сполучливо в последните години. Година и половина се правеха доста внушения за това какъв брой неприятни неща се случват в столицата. Натрупването и акцентирането върху единствено избран акпект върху протичащото се, може ловко да бъде трансфорат в операция. Факт е, че в София съумяха демократичните анархисти – по този начин назовавам тези, които до през вчерашния ден се смятаха за десни, а могат за гласоподават за Мая Манолова, която даже не е и лява. Всъщност, то не е ясно и какъв политически индивид съставлява – най-вероятно напълно скоро ще разберем. Тя е една извънредно, мъчително амбициозна жена, и допускам, че тя ще продължи напред в опита си да осъществя концепциите си. София щеше да й е тясна, и може би е добре, че не стана кмет, тъй като нейните упоритости са доста по-големи от стличния град. Тя си мислеше отсам да завладява страната. Добре е, че ще има в допълнение време да се приготви за бъдещите си политически планове ", разяснява още Горанов.

" Ако прибавим силата на Мая Манолова в енергийната система на страната, би трябвало да спрем АЕЦ " Козлодуй ". Проблемът е къде се насочва тази сила и дали си почтен с гласоподавателите. Защото огромна част от говоренето в политиката е обвързвано с изричането на операции и неистини, и не трябва да се тормозим да връщаме обратно 2009-та година, 2013-та година, и всичките й метаморфози и трансформации ", добави министърът на финансите.

На въпрос дали хората, дали своят вот за нея, са изразили протестен избор против Фандъкова, Горанов разяснява, че евентуално има и подобен избор, и по тази причина пред Фандъкова и нейния екип следва много сложен мандат с шарени районни кметове, откакто ГЕРБ загуби огромна част от регионите в София; пъстър ще е и общинският съвет. Според Горанов методът за правене на политика към този момент става доста по-фин, и би трябвало да се разчита по-малко на лозунги, а от ден на ден на точност и добре свършена работа.

" Свърши се много и се поставиха доста старания да се внуши, че всичко свършено, не е положително. Фактор в нелошото показване на Мая Манолова е желанието за самоцелна смяна, когато има струпване на политическо напежение. Добрата вест тук е, че столичани резервираха хладнокръвие и не се подведоха ", посочи Горанов и добави, че " обществен опит " назовава издигането за кмет на човек, който " в никакъв случай в живота си не е управлявал нищо, а в този момент желае да ръководи най-големия град в България; един човек, който не е показал сериозна ценностна система в политиката, и да го сложиш да ръководи най-големия град с най-голямата стопанска система в България ".

Относно резултатите на ГЕРБ в страната, които сочат, че партията загуби Благоевград, Русе, и Добрич, Горнов разяснява, че ГЕРБ е изгубила " там, където не победихме ". Оценката за Русе и Благоевград е друга – за Благоевград с годините досегашният кмет Атанас Камбитов е натрупал напрежение, явно не можеш да купиш хората с материалните придобивки – санирани блокове и пътища, добави финансовият министър. На въпрос дали преди издигането на Камбитов, както и за Георги Икономов – изгубилият изборите кмет на Банско от ГЕРБ, Горанов заяви, че партията деликатно е анализирала обстановката, както е взела под внимание и мнението на локалните структури, че " по-малкото придвижване в партията е по-разумното нещо ".

В Русе е единствената чиста победа на левицата, тъй като претендентът на Българска социалистическа партия там беше техен, откакто на множеството места претендентите, спечелили против ГЕРБ, бяха самостоятелни, само че подкрепени от левицата, добави Горанов.

Ролята на Цветан Цветанов се преекспонира, той вършеше извънредно ефикасна работа и беше доста деятелен партиен функционер, само че тази конспирация не стои, посочи Горанов.

Анализът е, е че Даниел Панов – кметът на Търново, е съумял да убеди своит съграждани, че би трябвало да продължи да ръководи. Въпреки че партията оказа помощ на Атанас Камбитов в Благоевград, напрежението там е голямо и партийната поддръжка не оказа помощ, заяви още Горанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР