Пред членовете на парламентарната комисия по икономическа политика министърът на

...
Пред членовете на парламентарната комисия по икономическа политика министърът на
Коментари Харесай

Министър Караниколов ще докладва за "Емко" и "Дунарит" в икономическата комисия

Пред членовете на парламентарната комисия по икономическа политика министърът на стопанската система Емил Караниколов ще показа през днешния ден информация за активността на оръжейните сдружения " Емко " и " Дунарит ".

Точката е включена в дневния ред откакто преди седмица служащи от " Емко " стачкуваха пред постройката на Народното събрание поради отнетия лиценз за търговия на сдружението. Тогава депутати от Българска социалистическа партия се срещнаха с протестиращите и желаеха чуването.

Лицензът на " Емко " беше замразен при започване на лятото поради нередности при складирането на муниции. Оттогава не е възобновен, макар че управлението на компанията твърди, че всички наставления са изпълнени. Полицията завърши с инспекцията си през вчерашния ден, а Министерство на вътрешните работи се ангажира да даде отчета със заключенията си не по-късно от 4 октомври. След това междуведомственият съвет по отбранителна промишленост ще взема решение дали да позволи на сдружението да прави комерсиална активност или не.

Междувременно поради отнетия лиценз " Емко " не съумя да извърши контракт за експорт на продукция за Индия като страната пренасочи осъществяването му към държавната " ВМЗ Сопот ".

Затрудненията на предприятието съответстваха по време с опита на притежателя Емил Гебрев да влезе във притежание на различен боен цех - " Дунарит ", обвързван в предишното с КТБ и Цветан Василев. Държавата опита да национализира " Дунарит ", а Гебрев и други шефове са с обвиняване за незаконна група заради хипотетични връзки с укриващия се в Сърбия Василев.

Междувременно мнозина анализатори предизвестяват, че поради свадите около оръжейните компании България може да загуби външните си пазари, от което ще пострадат както служащите, по този начин и бюджетните доходи.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Спорът за "Емко " и "Дунарит " (1)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР