Пред бТВ тази сутрин депутатът от БСП и шеф на

...
Пред бТВ тази сутрин депутатът от БСП и шеф на
Коментари Харесай

Свиленски се скара: Губят ГЕРБ, ние не!

Пред бТВ тази заран депутатът от Българска социалистическа партия и началник на предизборната акция на социалистите Георги Свиленски беше безапелационен, че Корнелия Нинова няма да подава оставка, тъй като отговорността на Българска социалистическа партия е обща, а освен на лидерката. Свиленски се скара на водещия за заложените му въпроси, само че настойчиво избягваше използването на думата „ оставка “, а и съгласно него ГЕРБ са изгубили, защото имат отлив на гласове. Българска социалистическа партия не е изгубила, сподели Свиленски.

„ Корнелия Нинова съобщи своята воля предвид на резултатите от изборите, предвид на това, че ние бяхме декларирали, че за нас успеха е само един глас повече от съперника. Явно това не се случи и тя през вчерашния ден съобщи своята воля за явяване на нов избор за продобиване на нов заем на доверие, или по-скоро поискване на нов заем на доверие от цялата партия, от всеки един член на Българска социалистическа партия, по тази причина дали тя да продължи да извършва своите функционалности “, разясни Свиленски.

„ В момента, в който бъдат признати разпоредбите за директен избор за ръководител на партията, тъй като това ще се случи за първи път в нашата партия, от този миг тя ще освободи поста и ще влезе в предизборна акция, с цел да бъде на равнопоставени начала с всички останали, които желаят да бъдат ръководител на партията “, добави той.

„ Партията на тези избори сподели, че е мобилизирана. Над 460-470 хиляди гласа има Българска социалистическа партия на тези избори. Ядрото на партията излезе и гласоподава и благодаря, че всеки един от тях пое своята отговорност, излезе и даде своя глас на тези избори, макар ниската интензивност, може би 5 - 6% по-ниска от предходните избори “, означи Свиленски.

Попитан дали ще има разбъркване и по структурите на партията в страната, той отговори: „ Това, което ще предложи през днешния ден Изпълнителното бюро на Националния съвет, е да вземе решение във всяка една общинска и регионална администрация да бъде изработен разбор на изборите. Да видят организациите какво са свършили и какво не са и на място всяка една организация да реши дали има потребност от смяна в управлението или желаят да продължат с досегашното си управление “, посочи ръководителят на изборния щаб на Българска социалистическа партия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР