Пред bTV отец Симон заяви, че освобождаването му е неочаквано

...
Пред bTV отец Симон заяви, че освобождаването му е неочаквано
Коментари Харесай

Архимандрит Симон напуска с огорчение Бачковския манастир

Пред bTV отец Симон съобщи, че освобождението му е ненадейно за него. Архимандрит Симон изкара на поста три години, като наследи манастира от дядо Борис, който пък беше отхвърлен поради секс скандал.

За работещите в манастира промяната на игумена е нежелана и непредвидена. Заповедта за отстраняването му пристигнала през вчерашния ден. В нея липсват претекстове. Пише само, че Светият синод е този, който назначава и уволнява.

Вариантите са два: или има огромни злоупотреби, които обаче не се загатват, или пък всички са дали своят вот единомислещо по заповед.

Явно някъде нещо не им е допаднал моя жанр на работа, аз съм духовник и съм задължен да извършвам всяко смирение на Светия синод.

Игуменарницата е запечатана в очакване на инспекция на документите. Само преди месец е завършила следващата проверка на манастира за пет години обратно.

Днес в манастира дойде и новоназначения свещеник архимандрит Самуил. Очаква се на следващия ден новият свещеник да бъде въдворен в Бачковския манастир публично.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР