Пред БНР той посочи, че тревогата в страната ни е

...
Пред БНР той посочи, че тревогата в страната ни е
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Колкото по-успешни са мерките, толкова по-ненужни изглеждат на хората


Пред БНР той уточни, че паниката в страната ни е спряла да пораства в последните седмици.Симеонов обаче добави, че се надява „ да не сме се успокоили прибързано “,защото това би означавало и че прибързано ще се понижи мобилизацията и би се появил проблем във връзка с разпространяването на болестта. Надявам се болестта от ковид да не се популяризира, тъй като тогава и паниката може да стартира да пораства, посочи Симеонов.

По думите му данните от последното изследване на " Галъп Интернешънъл " демонстрират, че колкото по-успешни са ограниченията против разпространяването на ковид, толкоз по-ненужни наподобяват те на хората. Около празничните дни имаше и доказателство на тези социологически данни и това беше по-спокойното празнично придвижване на хората, добави той.

Според него прекрасен признак в България е, че се резервира демократичният инстикт, що се отнася до личните права на съответния човек.

Направихме няколко талази на проучването и те демонстрират равномерен спад на готовността да се жертват цивилен права. Предпочитам да го проучвам като либерален инстикт. Много са въпреки всичко тези проценти - бяха 83, станаха 78, в този момент са 73% тези, които споделят, че са подготвени да се разделят с част от правата си. Много са, само че не вървят нагоре, уточни Симеонов

Все още терзанията в България са подредени по този начин: болестта, работното място, демокрацията, разяснява анализаторът.

Проучването на „ Галъп “ сподели, че наложените у нас ограничения се поддържат от към 70% от хората.

Струва ми се, че на оперативният щаб се мисли като някаква надстройка на държавното управление в публичните очи. Причините са елементарни. Първо - той наподобява по-непартиен и, надлежно, хората го харесват повече. Второ - ръководителят на щаба е по едно и също време доктор и човек с униформа, а обществото ни обича хората с униформа. Армията е една от институциите с най-високо доверие в България, акцентира Първан Симеонов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР