Пред БНР проговори Елена Йончева, евродепутат от Групата на Прогресивния

...
Пред БНР проговори Елена Йончева, евродепутат от Групата на Прогресивния
Коментари Харесай

Елена Йончева: Испанският главен прокурор от случая Барселонагейт, каза, че там не е прекратено

Пред БНР проговори Елена Йончева, евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите, член на мониторинговата група LIBE,, която във вторник (13 юни) на изключително съвещание ще изслуша основния прокурор Иван Гешев по отношение на " Барселонагейт ".

" В контакт съм с испанския основен прокурор, който се занимаваше със случая " Барселонагейт ". Няколко пъти приказвах с него и разменяхме публична преписка. От него получихме информация, че делото не е прекъснато в Испания, а е трансферирано към българската прокуратура, тъй като тя е споделила, че е по-напреднала по това следствие. Изпратих въпрос към испанския основен прокурор дали, в случай че прокуратурата в България продължи толкоз постепенно да проверява, дали испанската няма да се включи на някакъв стадий. Не мисля, че ще оставим тези въпроси без отговор ", сподели Йончева.

Заседанието ще е закрито, такава е практиката на групата LIBE, посочи тя.

" България е под наблюдението на тази група още от лятото на 2020 година Тогава Бойко Борисов, като министър председател на страната, е канен 2 пъти за чуване, само че и двата пъти изпраща министри, които да го съставляват.... Интересът от страна на Екологичен потенциал не е от в този момент ", изясни евродепутатката.

Елена Йончева напомни, че с резолюция на Екологичен потенциал към този момент е регистрирано, че България има проблем с върховенството на закона.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР