Пред близо четири хиляди зрители Марица Пловдив се представи достойно,

...
Пред близо четири хиляди зрители Марица Пловдив се представи достойно,
Коментари Харесай

Марица допусна поражение срещу Динамо Москва

Пред близо четири хиляди фенове Марица Пловдив се показа почтено, само че загуби против съветския Динамо Москва с 1:3 (18:25, 25:22, 17:25, 17:25) във втория си дуел от група "Е " на Шампионската лига.

Руският отбор влезе мощно в мача и бързо дръпна напред с 4:1 след серия от четири следващи точки. Гостенките постановиха надзор на игрището, най-много с помощта на многото непредизвикани неточности от страна на Марица. С влизането на Александра Миланова от ъгъла, играта на пловдивчанки закупи прохлада, само че това не бе задоволително за поврат - 25:18 за Динамо със седем точки от капитанката Наталия Гончарова.

"Жълто-сините " понижиха фрапантно брака през втората част, доста усъвършенстваха посрещането и офанзивата. Геймът се разви равностойно до 11:11, само че серия от четири следващи точки даде преднина на Марица, която българските шампионки не изпуснаха до края. Тръгна играта на американския диагонал Алекзандра Холстън, която наниза седем точки за крайното 25:22, завършено с бърза офанзива през центъра на канадската националка Дженифър Крос.

От началото до края на третия гейм самодейността още веднъж бе на страната на Динамо. Американската им разпределителка Лорън Карлини разнообрази нападението на съветския отбор и, макар борбения дух на пловдивчанки, които позволиха единствено една непредизвикана неточност в гейма, крайният резултат бе безапелационен в интерес на гостенките - 25:17. След три следващи точки Марица съумя да поведе с 9:8 в четвъртия гейм, само че последва светкавична реакция отстрана на Динамо - серия от седем точки при сервиси на Хелена Хавелкова. Това към този момент сякаш дефинитивно пречупи Марица. Момичетата на Владимир Орлов още веднъж започнаха да позволяват много неточности и по този начин се стигна до още едно 25:17 и победа с 3:1 гейма за московския отбор.

Топреализатор на мача стана Наталия Гончарова с цели 26 точки за победителките.

Най-резултатни за Марица станаха Алекс Холстън с 16 точки и Десислава Николова с 13.

В другия мач от групата френският Кан, с някогашната маричанка Мира Тодорова в състава си, изненада като посетител съветския Уралочка-НТМК Екатеринбург, побеждавайки го с 3:2 (26:28, 25:14, 23:25, 25:16, 15:12). Именно на Уралочка гостуват "жълто-сините " за идната си среща в Шампионската лига, като в дуела на 19 декември от 16.00 часа и двата отбора ще се борят за първата си победа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР