Пред Българското национално радио Наско Михов и Александър Николов ще

...
Пред Българското национално радио Наско Михов и Александър Николов ще
Коментари Харесай

Уволнени без мотиви били двамата директори на АЕЦ “Козлодуй”

Пред Българското национално радио Наско Михов и Александър Николов ще апелират решението на Българския енергиен холдинг. На мястото на Михов и Николов бяха назначени Георги Кирков и Андрей Красночаров. 

 

Очаква се и позиция на Министерството на енергетиката през днешния ден. 

 

АЕЦ “Козлодуй ” е едно от най-печелившите сдружения у нас. Отчита облага от близо 2 милиарда лв. за половин година. През последните месеци там не е имало кавги.

Михов и Николов бяха назначени по времето на ГЕРБ и не са били обект на кавги по време на последвалите служебни държавни управления или по време на късото ръководство на Кирил Петков и обединението на “Продължаваме Промяната ”. Според информация в медиите те са били назначени без претекстове и без конкурс - поредна рокада, случила се под вещото управление на служебното държавно управление на Гълъб Донев. 

 

Досега Георги Кирков бе зам.-кмет на община Козлодуй. Преди това бе шеф на “Икономика и Финанси ” в АЕЦ “Козлодуй ”, където е уволнен от Михов през 2016 година Андрей Красночаров е бил основен монтьор за осъществяването на ремонтите в АЕЦ " Козлодуй ". През 2016 година той е взел участие в задача на съветската АО " Атомэнергоремонт " за техническа поддръжка на Московския център на ВАО АЭС (WANO).
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР