Пред България и Саудитска Арабия има все още много нереализиран

...
Пред България и Саудитска Арабия има все още много нереализиран
Коментари Харесай

Ангелкова: България и Саудитска Арабия са готови за активно сътрудничество

Пред България и Саудитска Арабия има към момента доста неосъществен капацитет в двустранните контакти в туризма и доста други промишлености. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на среща в Рияд с първия зам.-министър на стопанската система и планирането на Саудитска Арабия Халид Ал Шунайфи, предадоха от пресцентъра на ведомството.

Разговорът се състоя в границите на работната ѝ аудиенция в арабската страна по покана на Негово Кралско Височество Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд – принц на кралството и ръководител на Комисията по туризъм и национално завещание на страната.

Саудитска Арабия е значим настоятелен сътрудник за България. Министър Ангелкова съобщи, че туристическият бранш в България се развива стабилно и възходящо през последните 4 години откогато има независимо отраслово министерство. Благодарение на премиера Бойко Борисов браншът стана приоритет за българската стопанска система и в следствие се усилиха доста растежите на интернационалните туристи. За предходната година те са над 8.8 милиона, уточни Николина Ангелкова. Реализирани са растежи на редица входящи пазари, в това число и от далечни като Индия, Съединени американски щати, Филипините, Бразилия.

Туризмът дава доста благоприятни условия за развиване – обичайните зимен и летен, само че и доста типове профилирани услуги – балнео- и СПА, медикъл, културно-исторически, гурме, голф, планински и така нататък Голям брой от значимите артефакти в България са открити наоколо до минерални извори и притеглят доста туристи за комбинирани услуги, уточни министърът и даде образци с курортите Сапарева баня, Сандански, Хисаря и други България е известна с качествената си храна и по тази причина министерството сътвори кулинарни дестинации, с които предизвиква освен вътрешния туризъм, само че и притока на доста непознати посетители. Всяка година вършим изследвания и на тяхна база осъществяваме разнообразни промоционални акции за увеличение на туристите. За това ни оказват помощ и IT технологиите в маркетинга и рекламата – да вземем за пример посредством онлайн платформата I love Bulgariа, която доближава до голямо число консуматори посредством Вайбър приложението и освен притегля още гости, само че също разпространява
забележителностите ни, разяснява министър Ангелкова.

Преди 2 години двете страни подписаха меморандум за съдействие в туризма, който дава благоприятни условия за интензивно партньорство в предлагането на разнородни туристически услуги. Освен това България е измежду водещите аутсорсинг дестинации и се надявам да стане значим и стратегически сътрудник за Саудитска Арабия, увери министър Ангелкова. Привличането на повече вложения е водещ детайл в политиката на туристическата администрация и по тази причина бяха инициирани законови промени, които да облекчат и насърчат бизнес плановете. Повечето от нужните на бизнесмените документи се придвижват онлайн. Това е част от тактиката за стабилно развиване на бранша до 2030 година Сред главните цели на българското държавно управление в региона на туризма е позиционирането на страната ни като висококачествена целогодишна туристическа дестинация. Туристическият бранш в България се чака да нарасне с над 40% през идващите 10 години, което ще бъде реализирано с привличане на повече вложения, разясни българският министър.

Халид Ал Шунайфи съобщи, че е доста значимо двете стопански системи да се корпорират и да задълбочат съдействието си. Туризмът дава доста благоприятни условия за вложения и имам вяра, че тази среща е началото взаимно да черпим опит, заключи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР