Пречките пред реализирането на връзката между районите „Южен“ и „Западен“

...
Пречките пред реализирането на връзката между районите „Южен“ и „Западен“
Коментари Харесай

Един проблем по-малко пред транспортната връзката Модър - Царевец в Пловдив

Пречките пред реализирането на връзката сред регионите „ Южен “ и „ Западен “ в Пловдив към този момент са с една по-малко, откакто административният съд е излязъл с решение за отчуждаване на най-големия парцел. Това разгласи кметът на града Иван Тотев. Съдът е удостоверил цената за парцела, препоръчана от община Пловдив. Така остават още два парцела, които обаче са доста по-малки и надлежно по-евтини.
Срокът за подаване на предложения за реализирането на огромния план „ Модър-Царевец " бе продължен до 25 март, откакто през първия интервал за кандидатстване се оказа, че никоя компания не е подала оферта. Кметът изрази вяра, че с удължаването на периода ще се появи желаеща компания, която да желае да работи по плана, който възлиза на 12 милиона лв..

Предвижда се да бъде построен подлез, който да свързва улиците " Модър " и " Царевец ". Той ще минава под железопътната линия София - Пловдив и ще даде опция за бърза връзка сред регионите " Южен " и " Западен ". В момента на мястото има опция единствено за прекосяване на пешеходци.
Идеята за построяването на връзката датира от преди повече от 20 години, като след дългогодишна подготвителна работа най-сетне се стигна до оповестяването на социална поръчка и възможното същинско започване на строителните действия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР