Пречките пред европейските търговци на международния пазар непрекъснато нарастват, показва

...
Пречките пред европейските търговци на международния пазар непрекъснато нарастват, показва
Коментари Харесай

Пречките пред европейските търговци на международния пазар непрекъснато нарастват

Пречките пред европейските търговци на интернационалния пазар непрестанно нарастват, демонстрира отчет, показан през днешния ден от Европейската комисия.

Европейска комисия регистрира, че 123 трудности в тази област са отпаднали в последните пет години, което е довело до повишаване на износа с над шест милиарда евро предходната година. В документа са посочени 45 нови търговски спънки, въведени в страни отвън Европейски Съюз през 2018 година, като общият брой на трудностите доближава 425 в 59 страни, което коства на бизнеса в Европейски Съюз милиарди евро всяка година.

Китай и Русия слагат най-вече компликации пред деловите среди в Европейски Съюз със надлежно 37 и 34 търговски ограничения. Най-голямо влияние върху износа на Европейски Съюз оказват ограниченията, въведени от Китай, Съединени американски щати, Индия и Алжир. Те засягат 80 на 100 от целия експорт на Европейски Съюз, обзет от нови ограничения. Най-често страдат производството на стомана, алуминий, далекосъобщителните технологии.

Усилията на Европейски Съюз за използване на разпоредбите за интернационална търговия са съдействали за облекчение на активността в селското стопанство и риболова, автомобилостроенето, производството на текстил, кожа, вино и спиртни питиета, козметика, самолетните елементи и далекосъобщителното съоръжение.

Европейски Съюз регистрира отпадането на китайските ограничавания върху вноса на произведения от наедрял рогат добитък и овце; на съветските противозаконни антидъмпингови ограничения за леки търговски транспортни средства; митата за електронни произведения и наложителните ветеринарни документи за износа на кожени произведения в Индия. Премахнати са също рестриктивните мерки за потреблението на позволени добавки във вино и спиртни питиета в Япония, както и наложителното слагане на етикети за текстила в Египет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР