Пречиствателната станция във ваканционно селище Елените, собственост на Ветко Арабаджиев,

...
Пречиствателната станция във ваканционно селище Елените, собственост на Ветко Арабаджиев,
Коментари Харесай

Запечатаха пречиствателната станция на Ветко Арабаджиев в Елените

Пречиствателната станция във ваканционно населено място " Елените ", благосъстоятелност на Ветко Арабаджиев, беше затворена.

Съоръжението минава на спешен режим на работа, оповестява Българска национална телевизия.

" Заповедта, която е издала районната ревизия е за ограничение на достъпа на оператора, а с тази заповед разпореждаме и нареждаме притежателят на станцията да поддържа спешно системата, с цел да не случи изтичане в Черно море ", разяснява инж. Тонка Атанасова- шеф на РИОСВ- Бургас.

Пречиствателната станция няма по какъв начин бъде изцяло затворена, защото тя поема и отпадните води от курортното градче Свети Влас. Управителката на станцията твърди, че община Несебър от две години не заплаща канална такса и не подхваща нищо по въпроса.

" Ами да си създадат пречиствателна станция, да си отделят водите и тогава към този момент тука да се поемат единствено водите от „ Елените " и тия хотели ", сподели шефът на пречиствателната станция Дора Арнаудова.

За филтриране на водите през годините са събирани такси от хотелите, макар че пречиствателната станция няма лиценз, а наложените санкции от екоинспекцията към този момент са за над 7 милиона лв.. Заради жалбите на туристите от нечисти морски води част от хотелиерите са се принудили да си изградят сами местни пречиствателни станции.

До началото на новия летен сезон притежателят на пречиствателната станция би трябвало да показа капиталова стратегия за рационализация на оборудването, да заплати санкциите и да получи позволение за заустване на отпадните води.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР