Пречиствателната станция във ваканционно селище Елените, собственост на Ветко Арабаджиев,

...
Пречиствателната станция във ваканционно селище Елените, собственост на Ветко Арабаджиев,
Коментари Харесай

Екоинспекцията затвори пречиствателната станция на Елените“

Пречиствателната станция във ваканционно населено място " Елените ", благосъстоятелност на Ветко Арабаджиев, минава на спешен режим на работа, откакто бургаската екоинспекция спря достъпа на оператора до оборудването. От 2012 година пречиствателната станция работи без позволение за прилагане и за заустване на отпадните води.

Управителката на пречиствателната станция не разреши на публицистите да влязат дружно с екоинспекторите.
инж. Тонка Атанасова- шеф на РИОСВ- Бургас - В момента заповедта, която е издала районната ревизия е за ограничение на достъпа на оператора, а с тази заповед разпореждаме и нареждаме притежателят на станцията да поддържа спешно системата, с цел да не случи изтичане в Черно море.
От екоинспекцията разясниха, че няма по какъв начин да бъде изцяло затворена пречиствателната станция, тъй като тук се поемат и отпадните води от курортното градче Свети Влас и това може да докара до екокатастарофа. Управителката на станцията твърди, че община Несебър от две години не заплаща канална такса и не подхваща нищо по въпроса.
Дора Арнаудова-управител на преч.станция- Ами да си създадат пречиствателна станция, да си отделят водите и тогава към този момент тука да се поемат единствено водите от „ Елените " и тия хотели.
За филтриране на водите през годините са събирани такси от хотелите, макар че пречиствателната станция няма лиценз, а наложените санкции от екоинспекцията към този момент са за над 7 милиона лв.. Заради жалбите на туристите от нечисти морски води част от хотелиерите са се принудили да си изградят сами местни пречиствателни станции.
инж. Георги Делев- представител на ваканционен комплекс в Елените-След като не може да се пречисти водата се зауства непосредствено в морето. Оттам, несъмнено, има заболявания на туристите нашите, които са по Черноморието. Мария Константинова- шеф на хотела- Основно е миризмата, това е, което се усеща на канализция, на фекалии.
До началото на новия летен сезон притежателят на пречиствателната станция би трябвало да показа капиталова стратегия за рационализация на оборудването, да заплати санкциите и да получи позволение за заустване на отпадните води.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР