Пречиствателната станция на Пловдив беше частично обновена преди години с

...
Пречиствателната станция на Пловдив беше частично обновена преди години с
Коментари Харесай

Новата пречиствателна в ръцете на ВАС

Пречиствателната станция на Пловдив беше отчасти актуализирана преди години с финансовата помощ на държавното управление на Швейцария. Поради непълен потенциал, остаряла база и нерешения проблем с утайките Община Пловдив включи реконструкцията и модернизацията в плана за Воден цикъл, квалифициран още през 2010 година По стратегия " Околна среда " за него бяха обезпечени 125 млн. лв.. Той обаче се провали в предходния програмен интервал /2007-2013/ поради чиновническа неточност и се наложи общината да кандидатства още веднъж. Едва напролет на 2018 година беше подписан контракт за финансиране на водния цикъл в Пловдив. Общата сума, която градът получава за воден цикъл, е 114 млн. лв.. От тези средства 70 млн. лв. /с ДДС/ са планувани за реконструкцията на Пречиствателната станция.

Все още обаче не е ясно по кое време ще стартират ремонтите, тъй като публичната поръчка, оповестена от Община Пловдив, е обжалвана. Чака се решение по проблема на Върховния административен съд. Възражението до Комисията за защита на конкуренцията, а по-късно и до Върховен административен съд, е подадено от словашката компания " Водохосподарские ставби ". Компанията оспорва изискванията на поръчката. Тръжната комисия се оглавява от Борислав Кръстев, който извършва две длъжности - като началник на плана за воден цикъл и като шеф на общинското дружество " Организация и надзор на превоза ".

Отпадъчните фракции от канализацията /утайки/ се извозват от компания КМД в депото на екозавода в Шишманци. Това е краткотрайно решение, до момента в който не се извърши планът за модернизацията на пречиствателните уреди.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР