Пречиствателната станция на Несебър има капацитет да поеме водата и

...
Пречиствателната станция на Несебър има капацитет да поеме водата и
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: Пречиствателна станция Несебър има нужния капацитет и за най-натоварения летен месец

Пречиствателната станция на Несебър има потенциал да поеме водата и в най-натоварения туристически месец. Това уточни министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила, откакто на място взе участие в инспекция на оборудването.

В инспекцията се включиха и представители на локалните контролни органи. Пиков миг в сезона е интервалът от края на юли до последните дни на август, управлението на станцията ме увери, че и тогава няма да има проблем с пречистването на водата, сподели още министърът.



Станцията е предопределена за 220 хиляди еквивалент поданици. Капацитетът й разрешава постъпването и пречистването на 640 литра в секунда. Различните стадии са механично, биологично, обеззаразяване и заустване в Черно море. Водата е пречистена дотам, че може да се влее в Черно море на разстояние 1 морска миля и дълбочина 18 метра.

По информация на Регионална инспекция за опазване на околната среда проби от станцията се взимат преди началото на летния сезон, а в дейния му период- всеки месец. До момента всички материали, които са взимани от станцията на Несебър не са превишавали нормите за заустване на отпадни води.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР