Пречиствателна станция за питейни води (ПСПВ) ще строи ВиК“ ЕООД

...
Пречиствателна станция за питейни води (ПСПВ) ще строи ВиК“ ЕООД
Коментари Харесай

Пречиствателна станция за питейни води ще строи „ВиК“ в Шумен за над 25 млн. лв.

Пречиствателна станция за питейни води (ПСПВ) ще строи „ ВиК “ ЕООД – Шумен, с планирана стойност над съвсем 25,4 млн. лева с Данък добавена стойност (сумата без Данък добавена стойност е 21,1 млн. лева.).
Съоръжението ще работи с 450 литра в секунда при естествен режим, надлежно 600 литра в секунда при форсиран режим. Предвиден е за създаване и заустващ колектор на софтуерните отпадъчни води с дължина 945,84 метра, кабелно зареждане и нов трафопост.
Избраният за построяването на ПСПВ терен е с повърхност 9,697 декара, с трайно предопределение „ урбанизирана територия “. Той е общинска благосъстоятелност.  

Предвидено е да се унищожи едно хале с партерен етаж и една четириетажна постройка със партер в общо дворно място, което граничи с улица  “Свилен Русев “, като най-близките обитаеми здания са на 20 м разстояние.
Суровата вода, подлежаща на филтриране в станцията, би трябвало да се доставя посредством действителен железен водопровод, преминаващ в непосредствена непосредственост до площадката на пречиствателната станция. Водата в него се подава помпажно от съществуващата помпена станция " 1300 години България “.  
Проектът ще се финансира със средства от Оперативна стратегия „ Околна среда “. Оферти ще се одобряват до 3-ти януари и ще се отварят на 6-ти януари 2020 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР