Пречиствателна станция за отпадни води ще бъде изградена за нуждите

...
Пречиствателна станция за отпадни води ще бъде изградена за нуждите
Коментари Харесай

Изграждат пречиствателна станция за Мулдавския манастир

Пречиствателна станция за отпадни води ще бъде построена за потребностите на Мулдавския манастир „ Света Петка “ край Асеновград. Тя ще бъде ситуирана на повърхност от 1200 квадратни метра в широколистна гора, благосъстоятелност на Светата обител.
Законът позволява изменение предназначението на парцели в горски територии само за градеж на пречиствателни уреди. Да бъде построена станция за филтриране на отпадните води в региона на манастира се постанова поради обстоятелството, че там няма канализация. На каква стойност ще е планът и по кое време се чака да бъде готово пречистващото оборудване, към този момент не излиза наяве.
Междувременно, ремонтните действия по възобновяването на изгорялото преди години манастирско крило протичат по проект. Предстои до началото на зимата да бъде приключен покривът, а напролет ще бъдат осъществени и довършителните работи. „ Плановете са следващата година за Петковден да бъде приключен ремонтът на започнатото източно крило, като предстоят още ремонтни действия и на храма, и на останалите елементи от Светата обител, за които занапред следва да се изготвят планове. “, сподели за Actualno.com игуменката Монахиня Юлита.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР