Пречиствателна станция за отпадъчни води на стойност повече от 18

...
Пречиствателна станция за отпадъчни води на стойност повече от 18
Коментари Харесай

Във Видин започна работа пречиствателна станция за 18 млн. лева

Пречиствателна станция за отпадъчни води на стойност повече от 18 милиона лв. стартира работа във Видин.

Съоръжението показа кметът на града Огнян Ценков и ръководителят на плана "Пречиствателна станция Видин "- инженер Христо Христов. Пречиствателната станция Видин е призната към този момент от Държавната приемателна комисия и е оразмерена за 56 хиляди поданици до 2041 година. Тя обработва отпадъчната вода на Видин със среднодневен дебит от 1440 литра на час или 400 литра в секунда. Прилага се технология за механично и биологично филтриране на водата, като се отделя метан, за произвеждане на електро и топлоенергия за потребностите на пречиствателната станция, сподели Христов.

Гаранционният период е 5 години, а в нея работят към този момент 15 души. Целият план е на стойност 18,8 милиона лв. и е построен с европейски средства, сподели Огнян Ценков. Изпълнител на плана е компания "Хидрострой ".

Това е втори стадий от цялостния план за създаване на водопроводната и канализационна система на Видин. През 2016 година Ценков приключи контракта с тогавашния реализатор на плана за създаване на пречиствателна станция поради закъснение на дейностите, а в края на същата година беше подписан нов контракт сред община Видин и Министерство на околната среда и водите за създаване на пречиствателна станция за отпадни води.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР