Преброяването е предизвикателство, което мобилизира хора и ресурси, в него

...
Преброяването е предизвикателство, което мобилизира хора и ресурси, в него
Коментари Харесай

Програмата на Преброяване 2021 влиза в Министерския съвет

„ Преброяването е предизвикателство, което активизира хора и запаси, в него са впрегнати напъните на държавни институции, неправителствени организации, академичната общественост, медии и всички български жители. “ Това съобщи ръководителят на Национален статистически институт Сергей Цветарски при откриването на първото съвещание на Централната комисия по преброяването (ЦКП), което се организира през днешния ден в постройката на Националния статистически институт. Той акцентира, че в комисията са включени представители на ведомства, гражданския бранш, научни институти и средствата за всеобща информация.

Председателят на Национален статистически институт е и ръководител на Централната комисия по преброяването. Комисията, която се състои от 23-ма членове, е одобрен със заповед на министър-председателя. Заместник-председател е Силвия Георгиева, изпълнителен шеф на Националното съдружие на общините в Република България, а секретар - Иван Гетов, шеф на Главна дирекция ГРАО в Министерството на районното развиване и благоустройството.

Членовете на ЦКП одобриха устав за активността си. Комисията ще приема всички документи, свързани с организацията, подготовката и провеждането на преброяването на популацията и жилищния фонд през 2021 година, ще координира дейностите на държавните органи, ще приема отчетите на регионалните преброителни комисии, ще подхваща ограничения при пропуски. Тя ще заседава минимум един път на шест месеца, като при нужда ще организира и изключителни съвещания. Нейните решения ще се разгласяват на интернет уеб страницата на Национален статистически институт.

Единодушно ЦКП одобри и Програмата на Преброяване 2021, която ще бъде импортирана за разглеждане и в Министерския съвет. Програмата включва главните стадии и процесите, свързани с подготовката и провеждането на преброяването. Въз основа на нея ще бъде направен обстоен график на дейностите за пробното и същинското броене. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР