Пребитият във Войводиново ефрейтор Валентин Димов е в добро състояние

...
Пребитият във Войводиново ефрейтор Валентин Димов е в добро състояние
Коментари Харесай

Как двама неуки цигани пребиха командос: Командирът на Валентин отговори на подигравките

Пребитият във Войводиново ефрейтор Валентин Димов е в положително положение към този момент и ще бъде изписан до два-три дни. Това заяви в предаването „ Тази събота” на bTV неговият пълководец бригаден ген. Явор Матеев.
По думите му ефрейтор Димов има мощен дух и мощно тяло, и се възвръща бързо. Скоро ще се върне и в бойния строй.
„ Съпругата му също има опция през огромната част от времето да е с него “, добави ген. Матеев. Той сподели, че поддържа връзка с него и непрекъснато го посещава.
„ Винаги се е изявявал като извънредно съзнателен, работлив и виновен военнослужещ “, сподели той за потърпевшия ефрейтор. „ Изключително виновен, почтен и героичен войник “, добави той.
На въпроса по какъв начин по този начин един ефрейтор от специфичните елементи е бил пребит от двама неподготвени младежи, генералът отговори, че всеки един български жител е можел да бъде в неговата обстановка. „ Никой няма право да мисли по този метод “, отвърна той на упреците в обществените мрежи против Димов.
По думите на ген. Матеев отговори, че всеки – и най-подготвеният, може да изпадне в обстановка, в която не може да се отбрани. „ Присмиване и насмешки, изключително с български военнослужещ, който е отдал живота си в работа на родината, са неуместни “, безапелационен беше той.
Както БЛИЦ заяви, военният от Специалните елементи беше пребит на 6 януари – Богоявление, от двама млади роми поради забележка на улицата.
Ефрейтор Димов е взел участие в интервенции и задачи зад граница – парашутист е, а сега е на служба снайперист. До края на месеца ще бъде създаден в младши сержант.
В село Войводиново през вчерашния ден се организира най-мащабният митинг в негова поддръжка. Събраха се някогашни и сегашни офицери, както и доста жители. Имаше очакване за присъединяване на повече сътрудници на Димов и клюки, че е имало разпореждане да не се включат.
„ Не съм давал устни или писмени забрани на никого за това по какъв начин да се държи в съответната обстановка “, разгласи ген. Матеев.
В селото ще продължат мирните митинги, продължава и събарянето на противозаконните постройки в ромската махала, сподели кметът на Войводиново Димитър Тосев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР