Пребазирането на търговските маси, намиращи се на територията на Руския

...
Пребазирането на търговските маси, намиращи се на територията на Руския
Коментари Харесай

От понеделник пребазират търговците от Руския пазар в Стара Загора

Пребазирането на комерсиалните маси, намиращи се на територията на Руския пазар в Стара Загора стартира от 3 август, понеделник, оповестяват от пресцентъра на общинската администрация. Те ще бъдат преместени на мястото на бившето обръщало, на 25 метра южно от настоящето им местонахождение, и се чака търговците да стартират работа на 31 август.

Промяната се постанова, тъй като стартира повсеместен ремонт на територията на пазара. Проектът планува построяването на затрупан пазар с най-малко 135 търговски щанда. 2 хиляди квадратни метра ще е разгънатата му застроена повърхност с новаторска визия, енергоефективни материали, съвременна вентилация и климатизация. Предвидената комерсиална площ е с опция за отделяне на зони с друга тематичност на предлаганите артикули и произведения.
Ще бъде обособено прилежащо площадно пространство с декоративна настилка, паркинги за посетителите и за зареждане за към 100 автомобила, пейки, перголи, фонтани, водни резултати, художествени детайли, осветителни тела. Предвиждат се богато озеленени площи с дървесни типове, храстова растителност и цветни сутерен, които да трансфорат тази част на града във второстепенен градски център.
Проектирана е и четирилентова улица „ Кап. Петко челник “ с тротоари от кръговото кръстовище при бул. „ Цар Симеон Велики “ до пресечката с бул. „ Славянски “, където ще бъде построено ново кръгово кръстовище.

Територията на Руския пазар, наречена по този начин през 90-те години на предишния век, от много години има плачевен и старомоден тип, с покритие от железна структура и ламарина, със самоделни покрития за отбрана на търговците  от слънце, дъжд и вятър. Нелицеприятният външен тип на пазара ще бъде сменен с устойчива, функционално пригодна и естетически издържана градска среда.
Финансирането на огромните дейности е обезпечено от дълготраен дълг, който община Стара Загора пое от „ Фонд за устойчиви градове “ в размер на 10,2 милиона лв.. 6 милиона от тях са за благоустрояването на Руския  пазар и уголемение на ул. „ Капитан Петко челник “, а 4,2 милиона се употребяват за към този момент извършващата се реорганизация на Зоопарка в Стара Загора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР