Празнувайки половинвековния юбилей от Уудсток, 23-тото издание на Международния фестивал,

...
Празнувайки половинвековния юбилей от Уудсток, 23-тото издание на Международния фестивал,
Коментари Харесай

На 7 март започва София Филм Фест

Празнувайки половинвековния празник от Уудсток, 23-тото издание на Международния фестивал, стартирал като "Мюзик Филм Фест " и нравствен последовател на "Рок Филм Фест ", ще предложи на феновете всичко, от което един същински почитател на киното има потребност!

Международният кино фестивал СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ (Sofia International Film Festival), извоювал с годините признанието на международната кинообщност, упълномощен от FIAPF и включен в класацията на списание Variety измежду 50-те топфестивала за киноиндустрията, ще показа пред вярната си аудитория и многочислените интернационалните посетители най-актуалните произведения от международното и българското кино.

Фестивалът се провежда от "Арт Фест " под патронажа на Столична община и част е от Календара на културните събития на София за 2019 година. Реализира се в партньорство с Министерство на културата, Националния кино център и Националния замък на културата, с поддръжката на Програмата "Творческа Европа MEDIA " (Creative Europe Media) на Европейския съюз, национални и задгранични културни институти, спонсори, сътрудници и другари.

Официалното разкриване на 23-тия "София Филм Фест " е на 7 март в зала 1 на НДК с премиерата на най-новата документална творба на Андрей Паунов „ Да вървиш по вода”.

Церемонията по награждаването ще се състои на 16 март. Програмата на фестивала, дружно с обичайните издания в Бургас, Пловдив и Варна, ще продължи до 28 март. Специална стратегия в Дома на киното, обвързвана с ретроспективи и други събития, ще приготви публиката с очакване за фестивала от 27 февруари.

За 17-и път интернационално жури ще дефинира любимеца за Голямата премия в състезанието за първи или втори игрален филм „ София – град на киното”, съдържаща парична награда от 7000 евро, обезпечена от Столична община.

Великият полски режисьор Кшищоф Зануси ще бъде специфичен посетител на фестивала и ще бъде почетен с Наградата на СОФИЯ на Столична община за своя принос към изкуството на киното, а киноманите ще могат да видят специфична ретроспектива от определени негови филми, както и най-новата му творба ЕТЕР, чиято премиера беше преди месеци на фестивала в Рим.

Рок музикантът Кирил Маричков ще получи Наградата на СОФИЯ на Столична община за своя принос към изкуството на киното и музиката. В негова чест ще бъде показан филмът „ Щурците – 20 години по-късно” (1988).
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР