Празнува се всяка година на 21 септемвриВсяка година на 21

...
Празнува се всяка година на 21 септемвриВсяка година на 21
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на мира

Празнува се всяка година на 21 септември
Всяка година на 21 септември светът отбелязва Деня на мира, разгласен от Общото заседание на Организация на обединените нации за ден, отдаден на укрепването на идеалите за мир. Годишнината от приемането на декларацията открива неповторима опция да се напомнят правилата, на които тя е учредена.

Международният ден на мира се отбелязва според резолюция 36/67 от 1981 година, призната с концепцията този ден да съответствува с откриването на постоянната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. За първи път денят се празнува през септември 1982 година През 2001 година Общото заседание гласоподава резолюция 55/282 и утвърждава 21 септември за ден на ненасилието и прекъсването на огъня във всички точки на света.

Резолюцията приканва хората по целия свят по отговарящ метод на отбележат деня и по този начин да „ сътрудничат с Организация на обединените нации за постигането на международен ден на преустановяване на огъня. “ Целта на резолюцията е целият свят да съблюдава един цялостен ден на забележим мир и ненасилие.

След първото честване на 21 септември през 2002 година от ден на ден страни-членки, неправителствени организации, организации на Организация на обединените нации, религиозни общности и групи на гражданското общество отдават респект на този ден. / dcnews.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР