Празниците отминаха, но за някои от нас чувствата може да

...
Празниците отминаха, но за някои от нас чувствата може да
Коментари Харесай

За смесването на алкохолни напитки и махмурлука

Празниците отминаха, само че за някои от нас възприятията може да са останали смесени . Убийственото главоболие заран и чувството, че в тялото ни не е останала и капчица вода , може да ни накарат да съжаляваме за метода, по който сме прекарали празничната нощ.

Махмурлукът се дължи на обезводняването, токсичния резултат на алкохола и даже отрицателното му въздействие върху имунната система .

Често чуваме, че е неприятна концепция да смесим бира с вино и ракия , тъй като махмурлукът на идната заран няма да ни елементарни тази неточност. Но какви са обстоятелствата зад сходно изказване и правилно ли е то?
 Снимка 459878

Установено е, че по-тъмните алкохолни питиета може да провокират по-тежък махмурлук , който с изключение на от алкохолното наличие, зависи и от наличието на странични артикули от процеса на ферментация. Такива са танините, фузеловото масло, ацеталдехида и ацетона . Например бърбънът съдържа 37 пъти повече от тези субстанции, в сравнение с водката.

Но не смесването на напитките е това, което ни носи страдалчество в следствие. По-скоро отговорът се крие в смяната на преценката ни под деяние на самия алкохол.

Ако стартираме с бира и продължим с вино, усещането ни за изпития алкохол и положението ни към момента няма да е толкоз замъглено, само че в случай че първо пием корав алкохол и продължим с бира, доста по-трудно ще си дадем сметка за количеството изпит алкохол.
 Снимка 459879

Доказано е, че човек не може да реши какъв брой е пийнал. При малко количество алкохол си мислим, че е доста, само че след още няколко напитки се следи тъкмо противоположният резултат - внезапно започваме да си мислим, че в действителност не сме пили доста и сме си добре.

И по този начин, тежкият махмурлук не се дължи на самото разбъркване на разнообразни типове алкохол, а на наличието на примеси в него, както и на замъглената преценка какъв брой тъкмо сме изпили.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР