Празниците наближават и настроението определено е приповдигнато дори в пандемичната

...
Празниците наближават и настроението определено е приповдигнато дори в пандемичната
Коментари Харесай

Как да планирате перфектното коледно или новогодишно домашно парти

Празниците наближават и настроението несъмнено е приповдигнато даже в пандемичната конюнктура. Дори тази година да пропуснете обилните коледни празненства, на които сте привикнали да ходите, не ви пречи да извършите домакински ваучър, на който да си изкарате даже още по-добре. Ето няколко бързи организационни съвета, които ще ви оказват помощ да блеснете и да се справите в период:

Направете лист с гостите и изпратете поканите
Добрата вест е, че малко на брой ще се престрашат да пътуват зад граница и надалече, тъй че има огромна възможност множеството поканени да потвърдят наличие.

Можете да пратите имейл, можете да създадете група в обществените мрежи или да прозвъните самостоятелно всеки от поканените.
свързани новини5209на 08.12.20212556на 21.12.2021
Не прекалявайте с броя и проучете дали всички поканени са изцяло здрави или към този момент са прекарали ковид, с цел да сте спокойни за здравето си.

В поканата не забравяйте да сложите краен период за отговор, с цел да може да получите навременно удостоверение или отвод и да може да планирате по-добре менюто.

Кой ще готви
Имате два разновидността – да се заемете персонално с приготвянето на храната или да ползвате услугите на заведения за хранене за бързо хранене с доставка до дома или кетъринг. Можете и да извършите микс от двете според от това какъв брой души ще се отзоват на поканата ви, оповестява Tialoto.bg.

Обикновено празненствата са с лека храна под формата на хапки, салати, мезета, ядки, нещо сладко. Повечето неща можете да купите насипно, в случай че не ви се занимава да приготвяте, а може и да ползвате някои бързи предписания с разядки и коктейлни хапки. Тежките вечери оставете за фамилното тържество.

Заредете бара
Напитките са значима част от всяко празненство. Тъй като познавате гостите си, към този момент знаете техните желания. В взаимозависимост от броя можете да пазарувате на едро алкохол, а за дамите да извършите нещо по-ексцентрично като сладостен пунш или коктейли с пина колади, ликьори и сокове.

Съвсем умерено можете да запишете в поканата, че всеки може да донесе алкохол, какъвто избира или в отговора да показа своите желания, което да ви улесни при обмисляне и покупка.

Празничната декорация
Става въпрос за коледно/новогодишно празненство, тъй че към този момент сигурно ще сте украсили дома си. Не пречи обаче да сложите спомагателни хубости на масата под формата на салфетки или дребни играчки до всяка паница.

Също по този начин може да сложите спомагателна тематика на празненството, която да се вписва в коледната (например кабаре; хавайска коледа; Оскар парти) и да добавите детайли, които да кореспондират с нея.

Музиката
Какво е празненство без музика? Прегледайте деликатно вариантите вкъщи. Ако нямате мощна уредба или колони, помолете някой да ви услужи. Заредете с разнородни плейлисти или тематични, според от това дали празненството ви има специфична тематика.

Погрижете се за визията си
Това евентуално ще е най-приятната част от цялата организация. Поглезете се преди празненството, купете си нов тоалет, с цел да се почувствате като звезда – въпреки всичко вие сте домакинята на празненството и би трябвало да блестите. Направете деня още по-специален като отидете на маникюр, коафьор, спа, дано това бъде вашият ден и вашето епично празненство и най-важното – усмихвайте се и се забавлявайте оптимално.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР