Празниците без пухкав снежец не са същите. Затова се обзаведете

...
Празниците без пухкав снежец не са същите. Затова се обзаведете
Коментари Харесай

Ето как да си направите сняг в домашни условия

Празниците без бухнал снежец не са същите. Затова се обзаведете с купища изкуствена белота – само че не с бутафорния памук, с който баба кичеше елхата. Подарете си същинско снежно преживяване, написа obekti.bg.
Какво ти е належащо:

• Натриев полиакрилат. Звучи зашеметяващо, само че в действителност се намира като заряд на множеството типове бебешки пелени за еднократна приложимост.
• Вода
• Съд с величина, съобразена с количеството сняг, който искаш да получиш
• Боя по избор – най-подходящи са окраските за храна

Какво би трябвало да направиш:

1. Разкъсай една (или няколко) бебешка пелена, изсипи вътрешността й в съда. Имай поради, че размерът на натриевия полиакрилат ще се усили най-малко четири пъти – по тази причина остави задоволително място.

2. Добави водата. Подходящото съответствие е почти 1 мярка полиакрилат към 4 ограничения вода. Ако желаеш по-лепкав сняг – постави повече вода. За по-сух можеш да намалиш абсорбиращите качества на полиакрилата, като добавиш щипка сол.

3. Гледай по какъв начин бухва! Само за момент съдът ти ще се изпълни с бухнал бял сняг. Той е студен на досег поради наличието на вода и се сипе съвсем като същински. За да добавиш достоверност, подръж го малко в хладилника – гелът няма да се разтопи по-късно. Ако изсъхне, можеш да го освежиш, като добавиш още вода.

4. Чувал си поговорката „ Не яж жълтия сняг”. Можеш да си направиш смешка, като добавиш малко багра за храна към водата, с която заливаш натриевия полиакрилат. Така можеш да имаш освен жълт, само че и розов, наследник, червен и лилав сняг. Натрупай го под елхата и се наслаждавай на същински извънземен празник!

Домашният сняг не е токсичен, само че не предлагаме да го слагаш в устата си. Може да не е токсичен, само че не е и потребен.

Защо става по този начин?

Натриевият полиакрилат е полимер, който може да всмуква вода 200-300 пъти колкото личната му маса. Това му свойство е причина той да се употребява в доста артикули – препарати за разчистване на дома, разнообразни покрития и, несъмнено, бебешки пелени. NASA го употребява в фамозния си костюм с оптимално попиване (MAG), който космонавтите носят по време на политане, кацане и работа отвън кораба. За какво служи ли? Ами в открития Космос няма тоалетни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР