Празници, почивка, обилно похапване... Да влезем в нормалния ритъм на

...
Празници, почивка, обилно похапване... Да влезем в нормалния ритъм на
Коментари Харесай

4 лесни стъпки за следпразничен детокс

Празници, отмора, щедро похапване... Да влезем в естествения темп на живот, както и да преминем към по-здравословен метод на хранене, постоянно е мъчно след празнично преяждане.

Днес споделяме с вас 4 лесни стъпки, които ще ви оказват помощ да детоксикирате тялото си. Опитайте се да намалите приема на захар, сол, алкохолни и газирани питиета.

Пийте топла вода с лимон

Започнете деня си с топла лимонена вода, като през останалата част от деня, вместо чай още веднъж си пригответе вода с лимон.

Тази напитка спомага за алкализиране на тялото ви, форсира метаболизма ви и понижава апетита. Добрата хидратация и изключително приемът на вода е от значително значение, с цел да могат черният дроб и бъбреците да филтрират токсините.

Също по този начин, с цел да подобрите храносмилането си, 20 минути преди или след хранене приемайте чаша зелен чай. Той е богат на значими антиоксиданти, усъвършенства храносмилането и метаболизма. Ако страдате от запек, отичане на корема, газове, киселини, чаша зелен чай ще ви помогне да се почувствате по-добре.

Фокусирайте се върху храни на растителна основа

След празниците, към момента сме изкушени да хапваме повече месо, месни деликатеси, сирена, кашкавали. За да пречистите тялото си и да преминете към по този начин нареченото пролетно зареждане, пробвайте се да добавите в менюто си повече свежи растителни артикули. Намалете потреблението на месо, самун, сладкиши, хапвайте повече плодове, зеленчуци, ядки, постни ястия.

Ранна вечеря

По кое време е последното ви хранене за деня? В следпразничния детокс, пробвайте да вечеряте не по-късно от 19 часа. В случай че се прибирате по-късно от работа, дано вечерята ви бъде по-лека – кисело мляко, 3-4 сварени яйца или салата. Не бива да си лягате с цялостен корем. На черния дроб са му нужни към 8-12 часа, с цел да отпочине.

Практикувайте йога или друга физическа интензивност

Йога е най-бързият метод да върнете енергийната си система в равновесие, като в допълнение покачва и настроението ви. Ако не посещавате йога, пробвайте с друга физическа интензивност, която ви е приятна за упражняване.

След дългата отмора, промяната на сезоните, тялото се нуждае от интензивност. Така ще детоксикирате, повишите защитните сили на организма и ще влезете по-лесно в работния темп.

Източник: az-jenata.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР