Празници на франкофонията започват от днес в сливенската Регионална библиотека

...
Празници на франкофонията започват от днес в сливенската Регионална библиотека
Коментари Харесай

Празници на франкофонията започват в сливенската регионална библиотека

Празници на франкофонията стартират от през днешния ден в сливенската Регионална библиотека "Сава Доброплодни ", оповестяват от културната институция.

Проявите ще продължат до 22 март, като включват мултимедийни презентации на френски език по тематиките: "Франкофонията - френският език е един късмет за сполучливо бъдеще "; "Скалните цветя " на френската лирика - Шарл Бодлер, Пол Верлен, Артюр Рембо ", представяща забавни моменти от виталния и креативния път на бележитите френски поети; "Антоан дьо Сент-Екзюпери ", отдадена на живота и творчеството на най-четения знаменит френски автор; презентация на френски език за Оноре дьо Балзак, с която ще се отбележат 220 години от неговото рождение.

В програмата са включени и прожекции на френски филми.

В Чуждоезиковия център ще бъдат показани и най-новите приходи от творби на модерни френски създатели, както и доста нови пособия в помощ на проучването на френски език. Целта на празниците е да се улеснява обменът на хрумвания, да се пробужда ползата към френската просвета и език, с техните обичаи и традиции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР