Празните обещания на политиците са световна тенденция, не е само

...
Празните обещания на политиците са световна тенденция, не е само
Коментари Харесай

Бесни избиратели заключиха кмет заради празни обещания и поискаха откуп

Празните обещания на политиците са международна наклонност, не е единствено у нас. Ясно е, че не нашите „ умни глави “ са измислили тези похвати. Но за разлика от България, в другите страни хората си гонят ползите.
Като в мексиканския град Чичила, да вземем за пример, където локалното население взе нещата в свои ръце. Кметът Алфонсо Ернандес Монтиел остана на поста си единствено пет месеца. Проблемът бе, че той просто не извърши обещанията, направени по време на предизборната акция. Местните поданици взеха решение, че нямат желание да чакат до края на мандата, до момента в който градоначалникът продължава да ги храни с празни обещания.
За задачата жителите се събраха пред кабинета на кмета и направиха всеобщ митинг, настоявайки да бъдат извърши всички обещания, в това число построяването на мост, който е значим за града. Но южноамериканската кръв кипна в един миг и обстановката ескалира. Протестиращите разоръжиха служителите на реда и заключиха кметството с искане той да заплати откуп от 10 милиона песос (506 хиляди долара). Парите бяха нужни единствено за осъществяване на обещанията на кмета.
След няколко часа договаряния сеньор Монтиел реши да заплати 3 милиона песос (152 хиляди долара) и даде обещание да даде останалата част до дни. Въпреки че жителите споделиха, че не имат вяра в обещанията на кмета, въпреки всичко се съгласиха да го пуснат, а кметът подаде оставка.
Така се прави! Така се прави. Винаги сме били на мнение, че с тиха гражданска война нещата няма по какъв начин да се получат. Просто няма по какъв начин. Но, когато народът е обединен и си знае ползите, тогава нещата се получават.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР