Празните курсове за прибиране на камионите в държавата по установяване

...
Празните курсове за прибиране на камионите в държавата по установяване
Коментари Харесай

Росен Желязков: С 3% ще се увеличават вредните емисии, ако камионите се връщат на 4 седмици до базите си

Празните курсове за прибиране на камионите в страната по определяне на всеки 4 седмици ще доведат до 3% нарастване на нездравословните излъчвания, дължащи се на интернационалния товарен превоз. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков в Брюксел, в границите на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз, формат Транспорт.

" Транспортът е основен бранш за българската стопанска система. Броят на записаните тежкотоварни транспортни средства е 25 800, като междинната им възраст е 3 години. Представете си тези транспортни средства да пресичат Европа и да изминават на вятъра над 2000 километра, заради предпочитание за налагане на правила, които са непропорционални и дискриминиращи за периферните страни членки ", сподели пред сътрудниците си министър Желязков.



„ Директният резултат на сходна наредба е географско ограничение на даването на този тип транспортна услуга в Европейски Съюз. Време е да оставим настрани идеологичните полемики и да помислим за реален метод по Пакета Мобилност I, който няма да има негативни и нездравословни последствия за вярното действие на единния вътрешен пазар и за националните стопански системи на страните членки “, уточни още Росен Желязков.

В Брюксел министър Желязков организира и двустранни срещи с министрите на Естония, Люксембург, Белгия, Холандия, Ирландия, Португалия и Словения, по време на които беше затвърдена позицията на България по Пакета Мобилност I.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР