Празникът на Ямбол на 13 юни – Свети Дух, ще

...
Празникът на Ямбол на 13 юни – Свети Дух, ще
Коментари Харесай

За празника на Ямбол: Обявяват неучебен ден и безплатна синя зона

Празникът на Ямбол на 13 юни – Свети Дух, ще бъде неучебен ден за всички възпитаници в града. Паркирането в синята зона ще бъде гратис в празничния ден. Целта е жителите и гостите на Ямбол да съумеят да посетят всички събития от празничната стратегия в понеделник, която е доста наситена, оповестиха от Общината.

Празникът на града ще стартира с отслужване на Света литургия в най-стария православен храм в града – „ Св. Троица “ в кв. „ Карон “. На тържествената сесия на Общинския съвет ще бъдат връчени премиите за Деня на града. Празникът ще продължи с националния събор „ Света Троица “ в най-стария квартал на града – „ Каргон “.

Пред културно-информационния център „ Безистена “ от 17:00 часа ще бъде открита обичайна галерия „ Светлината “, проведена от Художествената изложба „ Жорж Папазов “. Тази година изложбата е с произведения на скулптора и керамик Петър Дичев. 

Кулминацията на празника е от 21:00 часа с музикално-танцовия театър на националния фолклорен отбор „ Българе “ с присъединяване на Петя Панева, победителка в шоуто „ Гласът на България – 2021 “. Спектакълът е квалифициран особено за празника на града и ще бъде показан само в Ямбол, осведомят от локалната администрация. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР