Празникът на дрипавата баница в село Върбица, област Велико Търново,

...
Празникът на дрипавата баница в село Върбица, област Велико Търново,
Коментари Харесай

Анкета обяви празника на дрипавата баница в село Върбица за най-любимия кулинарен фестивал на България

Празникът на дрипавата баница в село Върбица, област Велико Търново, е Най-любимият кулинарен фестивал на България. Фестивалът завоюва допитването измежду публиката в интернет, проведено от платформата " Фестивалите на България " – Festivali.eu, с общо 3513 гласа. Само 4 гласа по-малко – 3509, получи класираният на второ място – Фестивал на чушките, доматите, обичайните храни и занаяти – Куртово Конаре Фест, като конкуренцията беше извънредно напрегната до последните минути на гласуването.

Допитването се организира във Facebook страницата на платформата – www.facebook.com/Kulinarnite.Festivali, като за по-малко от месец (от 4 март 2020 година до крайния период – 23:00 ч. на 28 март 2020 г.) в него се включиха над 10 хиляди души. Освен да гласоподават, потребителите имаха опцията и да прибавят спомагателни оферти за фестивали. Единственото изискване беше кулинарните празници да бъдат с фокус върху обичайните български храни и ястия и това да се вижда ясно и от тяхното название. След в началото оповестените от уредниците 5 оферти, броят на кулинарните фестивали, съревноваващи се в анкетата, доближи 46.

Сред най-любимите кулинарни фестивали на България съгласно гласуването на публиката се подредиха още МКФФ " Банатски вкусотии – традициите на моето село " – с. Асеново, Фолклорен празник " Греяна ракия и зелева супа от старовремска трапеза " – с. Бабово, и Фестивал на пълнената чушка – гр. Левски.

" Изключително щастливи сме, че известността на анкетата надвиши в пъти нашите упования, а самата концепция получи голямо утвърждение и поддръжка ", разяснява Стоян Стоянов, основател на Кулинарните фестивали на България. " Интересът към нея демонстрира, че тези фестивали съставляват нещо извънредно значимо за локалните общности. Те се явяват емблема, с която се разпознават обитаеми места и цели райони. Това, което тези местни събития въплъщават, има голям смисъл – те основават чувство за единение, сплотяват, и също така – трансформират опазването на традициите в обща задача ", добави той.

Победителят в състезанието за най-любим кулинарен фестивал на България получава парична премия в размер на 200 лева, предоставена от Кулинарните фестивали на България, както и рекламна и медийна акция на стойност 500 лева и снимане и лъчение на филм за фестивала на стойност 1000 лева, предоставени от сътрудници на състезанието.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР