Празник за деца и кучета под наслов Да играем заедно!

...
Празник за деца и кучета под наслов Да играем заедно!
Коментари Харесай

„Да играем заедно!” - празник за деца и кучета в Стара Загора

Празник за деца и кучета под наслов „ Да играем дружно! ” провежда на 5 октомври от 17 часа Сдружението с нестопанска цел (СНЦ) „ За Хората и Животните ” провежда празник за деца и кучета в Деня на Стара Загора на  поляната до кучешка градина „ Куйбишевска ”. Ще има занимателни игри с доста награди и песни и танци, изпълнени от надарени старозагорчета.
Специални посетители на ще бъдат представители на Общинския подслон за безстопанствени животни и на Спасителния център за диви животни „ Зелени Балкани ” . Те ще опишат на ще научат, че кучето, осиновено от подслон е почтено да бъде домакински любим, както и породистото, а осиновяването е благородна постъпка. Присъстващите ще имат опция да се срещнат от близко с жители на приюта, а в особено ограден ъгъл ще има кучета за осиновяване. 
От Спасителния център за диви животни „ Зелени Балкани ” ще срещнат децата с активността си, ще покажат избавени от тях диви птици и ще научат децата по какъв начин да оказват помощ на изпаднало в неволя диво животно.
На празника ще има инфо зона, в която ветеринарни експерти ще дават препоръки за добра грижа, хигиена, профилактика и хранене на домашните любимци. На място община Стара Загора особено ще отвори бюро за регистрация на домашни кучета , в което чиновници от административните бюра ще обслужват пропуснали да записва домашните си любимци жители. За това трябват 2 фотоси паспортен формат и копия от ветеринарния паспорт на кучето с всички ваксини и чип. Годишният налог за Стара Загора е 24 лв., а от него са освободени кастрираните животни, кучета на хора с увреждания и осиновените от подслон. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР