Празник с много игри и приключения за старозагорските деца ще

...
Празник с много игри и приключения за старозагорските деца ще
Коментари Харесай

Детски празник на 1 май в Стара Загора

Празник с доста игри и завършения за старозагорските деца ще се организира на 1 май в Стара Загора. Малчуганите ще се срещнат с фолклорните области, ще се учат да подготвят скаутски самун, ще вземат участие в арт ателиета за цветни мозайки, живопис и приложни изкуства. Ще могат да се включат в играта „ Съкровищата на зоопарка “, да прегледат макет на спътника „ България 1300 “, изстрелян в орб през 1981 година в чест на 1300-годишнината от основаването на българската страна. Ще се срещнат с главните детайли на актуалните галактически уред и ще следят Слънцето.
На празника ще има и спортни национални игри - скачане с чували, дърпане на въже, национална топка. В тях ще се взе участие самостоятелно и отборно. Ще се откри въженият парк на Аязмото.
Началото на празника е в 11 часа в зоопарка, където на открита сцена с песни и танци ще се показват разнообразни детски и училищен обединения.
За възрастните на площадката за бадминтон площадката ще има йога извършения, занимания по бадминтон фитнес тренировки и съревнование по кросфит. През целия ден Залата на смеха ще е с вход свободен, посетители ще приема и аулът на „ Бага-Тур “, който се намира на територията на зоопарка.
Организатори на празника са община Стара Загора, националните читалища „ Родина-1860 “ и „ Настроение 2017”, Туристическо сдружение „ Сърнена гора “, Клуб „ Роден за завършения “, Центърът за поддръжка за личностно развиване, Астрономическата обсерватория, Регионалният исторически музей и Прабългарската школа за оцеляване „ Бага-Тур “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР