Празничното честване на 24 май ще започне с шествие, в

...
Празничното честване на 24 май ще започне с шествие, в
Коментари Харесай

Голямо празнично шествие за 24 май във Враца

Празничното честване на 24 май ще стартира с шествие , в което участници ще бъдат възпитаници, наградени от интернационалните и национални състезания.
В програмата за Деня на българската култура и просвета и славянската книжовност във Враца ще се включат още мажоретен състав, духов оркестър, възпитаници, педагози и  граждани.
През централната улица на града ще премине 25-метров трикольор , който ще бъде носен от 60 възпитаници. Дефилето ще стартира от площад „ Македония “ в 10:00 ч., ще премине по бул. „ Никола Войводов “ и ще се насочи към постройка на Община Враца, където е паметника на  двамата братя Кирил и Методий.
След  тържеството за Деня на българската култура и просвета и славянската писменост ще бъде открит паметникът-чешма на кинорежисьорът Людмил Кирков , родом от Враца. На откриването ще участва и артистът Филип Трифонов, изиграл основната роля във кино лентата „ Момчето си отива “ и ръководител на ИК за основаването на паметника.
По-късно вечерта на пл. „ Христо Ботев “  от 20 ч. ще бъдат публично о ткрити  Ботеви дни 2019. Веднага по-късно на откритата сцена пред Община Враца стартира и концертът на „ Фондацията “.
За трета година врачани ще имат опцията да видят неповторимо светлинно-звуково шоу,  което е отдадено на 24 май – Денят на българската култура и просвета и на славянската книжовност. Спектакълът ще бъде показан пред  сградата на читалище „ Развитие “ от 21.30 ч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР