Празнично настроение ще завладее Русе от 1 до 31 декември,

...
Празнично настроение ще завладее Русе от 1 до 31 декември,
Коментари Харесай

Община Русе подготвя вълнуващ коледно-новогодишен фестивал

Празнично въодушевление ще завладее Русе от 1 до 31 декември , когато ще се състои Коледно-новогодишният фестивал Русе 2017 , проведен от Община Русе, Оперативна програма „ Русе арт “, Общински юношески дом и Общински детски център за просвета и изкуство.
Фестивалната стратегия бе в детайли показана през днешния ден от госпожа Ирена Петрова – шеф дирекция „ Култура и обучение “ на конференция, на която участваха господин Иван Григоров – зам.-кмет „ Хуманитарни действия “, госпожа Ива Чавдарова – шеф отдел „ Култура “ и господин Мариан Савов – шеф на Оперативна програма „ Русе арт “.
На 1 декември, петък, от 17:30 ч. тържествено ще бъдат запалени светлините на коледната елха пред Общината. В празничното шоу ще се включат Вокално студио „ Приста “ и Мажоретен състав „ Extreme” при ОМД, танцьорите от ФТС „ Здравец “ и ФМБ „ Мираж “ при ОбДЦКИ. Атракция ще бъде още огненото присъединяване на състезателен клуб „ Дивинитас “ , а сестрите Пресияна и Мирела Димитрови ще изненадат публиката с обичани коледни песни.
Същата вечер, на 1 декември, от 18:30 ч., в Доходно здание ще се състои връчването на Годишните награди на Община Русе в областта на туризма „ Дунавски Лимес “ 2017 с присъединяване на група „ Петте сезона “ с живописен началник Стефан Диомов.
На 7 декември, в зала „ Европа “, от 18 ч. е коледният концерт на Вокално студио „ Приста “ при Общински юношески дом с началник Доротея Бальовска, а на идващия ден, 8 декември, в Пленарна зала от 17 ч. ще се състои коледен концерт-спектакъл с присъединяване на деца, родители и учители от русенски детски градини. Входът е свободен.
И тази година, феновете на националните танци ще бъдат зарадвани с следващото издание на Коледното надиграване с богата концертна и конкурсна стратегия. Входът е свободен, а наградният фонд – обезпечен от магазини „ Кауфланд “.
От 11 до 22 декември Русе ще бъде превзет от Ruse Flashmob Weeks - предколедни стрийтарт и денс изненади в хипермаркети, градски превоз, улици, площади и публични здания. Възпитаници на русенски танцови и музикални школи ще внесат коледно въодушевление на най-неочаквани места в разнообразни точки на града.
За следващ път киноманите ще имат опцията да се насладят на качествено кино в зала „ Европа “ на Доходно здание – за втора година Община Русе и Италианския културен институт провеждат Кинопанорама „ Италия през днешния ден “ . На 14 декември, четвъртък, от 18 ч. ще бъде прожектирана трагичната комедия „ Мария и Рим “ от Карен ди Порто, а на 18 декември, понеделник, от 18 ч. публиката ще може да гледа историческата драма „ Акабадора – последната майка “ на режисьора Енрико Пау. Прожекциите на филмите са с вход свободен.
На 14 декември, от 18 ч., в Доходно здание ще се организира и годишният коледен концерт на съставите на Общински юношески дом – Русе.
От 15 декември 2017 до 15 февруари 2018 ще се организира трансформиралият се в емблема на зимните атракции в Русе Международен фестивал на ледените фигури „ Русе Айс Фест “ 2017 . Забележителни участници от 6 страни, майстори на ледения карвинг, ще ваят статуи пред очите на русенци, а мразовит бар и атрактивна артистична стратегия ще радват посетителите. Церемонията по разкриване и награждаване на скулпторите ще бъде на 23 декември , събота, от 17:30 ч. пред хотел „ Дунав Плаза “. Церемонията ще бъде съпроводена от редица привлекателни събития за дребни и огромни през целия ден. На 30 декември от 11:30 ч. в границите на Международния фестивал „ Русе Айс Фест “ студио „ Веселяците “ ще забавлява най-малките със своето новогодишно детско шоу.
На 17 декември, неделя, от 18 ч. ще се състоят два концерта с обичани реализатори на редица генерации. В Голяма зала на Доходно здание Коледен концерт ще изнесе Биг Бенд – Русе с диригент Димчо Рубчев , със специфичното присъединяване на Орлин Горанов . По същото време обичаният Веселин Маринов ще пее на площада пред Общината.
Традиционно коледуване с присъединяване на групи от Николово, Тетово, Сандрово и Средна кула ще се състои на 22 декември , петък, от 12 ч. пред „ Хепи “.
Община Русе кани всички русенци и посетители на града да посрещнем дружно Новата 2018 в Новогодишната нощ на 31 декември, неделя, от 23 ч. на площада пред Общината. В празничния концерт по традиция ще вземат участие оркестърът и солистите на ФТТ „ Найден Киров “, а атракцията в програмата ще са любимците на младото потомство Павел и Венци Венц , които ще честват с русенци, подарявайки им най-големите си шлагери.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР