Празничният период около Коледа определено се отразява върху семейния бюджет.

...
Празничният период около Коледа определено се отразява върху семейния бюджет.
Коментари Харесай

Можем ли спестим от коледното пазаруване

Празничният интервал към Коледа несъмнено се отразява върху фамилния бюджет. Придържайки се към тривиалните максими, че празникът е един път в годината и точно тогава е подобаващият миг да се зарадват околните, хората постоянно похарчват доста повече, в сравнение с са планували.

Ето, някои препоръки, които ще ви оказват помощ да спестите:

Определете си предел

Няма по какъв начин да купите всичко належащо на роднините си. Не забравяйте, че те ще получат дарове и от техни другари. Заради това определете предел до каква степен можете да харчите за дарове и не го превишавайте.

Възползвайте се от онлайн извършването на покупки

Онлайн извършването на покупки има две преимущества. Не се постанова да се състезавате с тълпата по претъпканите физически магазини. А също по този начин в последните виждате доста неща, които не са ви нужни, само че ги взимате, а при онлайн извършването на покупки това е по-малко евентуално.

 Снимка 393750
Източник:

Направете лист

Направете си лист още у дома какво ще търсите. Така няма да се постанова да влизате в магазини, които не оферират желаните от вас артикули.

Вземете другар

Често офертите включват няколко продукта плюс подарък. Цената обаче е прекомерно висока за вас. Ако вземете другар, ще можете да разделите с него сумата и в действителност да спестите.

 Снимка 393755
Източник:

Не правете моловете приоритет

Колкото и да са атрактивни с цялата декорация и коледен дух, не постоянно в тях се намират най-изгодните покупко-продажби. Понякога на по-малки базари или разпродажби може да откриете качествени артикули на ниски цени.

Купувайте преживявания

През последните години празникът се материализира и на назад във времето остана същинският му смисъл - времето, прекарано с околните хора и основаването на мемоари. Вместо да харчете пари за предмети, може да резервирате екскурзии, СПА уикенди, вечери, фотосесии.

Сверявайте цените

Когато видите понижение в листовка или в интернет, преди да тръгнете към магазина се обадете да попитате дали цените в действителност съответстват с оповестените в рекламата.

 Снимка 393753
Източник:

Не бързайте при онлайн извършването на покупки

Ако нямате регистрация в уеб страниците, които ви интересуват, си направете. Регистрираните консуматори получават бюлетин за пониженията и информация за продуктите. Освен това когато запазите някои продукти в кошницата, от уеб страницата може да ви припомнят за тях. А, в случай че не избързате да ги платите, е евентуално и да ви предложат 10-20 % понижение на покупката.

Време за outlet магазини

Ако харесвате марковите артикули, само че не и техните цени, посетете outlet магазините. Твърде евентуално е на края на годината да откриете и огромно многообразие от оферти.

Помислете преди да купите нещо, което ви е харесало

Импулсивните покупки са диаметралност на спестяването. Ако харесате нещо, първо помислете дали вие или индивидът, за който го избирате, има потребност от него.

 Снимка 393761
Източник:

Сложете си спирачки

Някои хора купуват по нещо малко за Коледа през цялата година, когато попаднат на стока, която в действителност им харесва. А други похарчват куп пари тъкмо в навечерието на празника. Експертите поучават да пазарувате за Коледа, малко откакто е предходна. Тогава търговците разчистват останалите им артикули и ги понижат. За идната година, когато настъпи празникът, ще сте подготвени и няма да ви се постанова да отделяте време и пари.

Разделете подаръка си с някого

Не е наложително подаръкът да е самостоятелен. Можете да се обедините с родственик или другар и да подарите нещо общо, като си разделите сумата.

Не разчитайте на Черния петък

На този ден огромна част от хората не купуват неща, от които в действителност имат потребност, а просто примамливи оферти с оповестени огромни понижения, които не всеки път са действителни.

 Снимка 393749
Източник:

Ръчно направени дарове

Няма по-подходящ миг от Коледа, с цел да покажете на околните хора, че са значими за вас. Бъдете изобретателни и подарете нещо, което персонално сте изработили. Времето и напъните, които влагате вършат подаръка в действителност специфичен, а и ще спестите много средства.

Организирайте викторина " Дядо Коледа "

Можете да напишете имената на всеки от фамилията на настрана листче и всеки да си изтегли по едно. Така няма да е нужно да купувате дарове за всички и все пак всеки ще получи подобен.

Плащайте в кеш

Лесно е, когато не виждате парите да похарчите повече в сравнение с сте склонни. Затова за коледното извършване на покупки избирайте да плащате в брой.

Купувайте не повече от 4 неща

Придържайте се към следните 4 правила, с цел да сте сигурни, че изборът ви в действителност ще е потребен за вашия непосредствен. Трябва подаръкът да е нещо, което да облече, от което има потребност, което е желал индивидът или да е нещо за четене.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР