Празничният концерт по повод 112 години от обявяване на независимостта

...
Празничният концерт по повод 112 години от обявяване на независимостта
Коментари Харесай

Празничен концерт по повод 22 септември събра граждани и гости на Ловеч

Празничният концерт във връзка 112 години от оповестяване на независимостта на България на 22 септември 2020 година събра жители и посетители на Ловеч на актуализирания пл. „ Тодор Кирков “ в кв. „ Вароша “.

В продължение на час Общинският духов оркестър и Мажоретният състав при ЦПЛР - ОДК Ловеч забавляваха публиката с известни музикални пиеси и виртуозни осъществявания. Диригент на оркестъра е Тотко Рогашки, концерт-майстор - Христо Бъжев, солист - Георги Агатов.



Концертът бе изгледан и от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, зам.- кметът Венцислав Христов, депутати и общински съветници. Събитието приключи с общо хора на реализатори и жители.



По мотив днешния формален празник – Ден на независимостта на България, кметът Корнелия Маринова показа пред пресцентъра, че единствено в случай че сме стопански, финансово и културно постоянни, можем да сме самостоятелни в своите решения. Днешното бурно развиване на страната с съображение може да се съпостави с възхода ни след Съединението през 1885 година

Кметът напомни по какъв начин приключва историческият манифест, прочетен във Велико Търново на 22 септември 1908 година: "Да живее свободна и самостоятелна България! Да живее българският народ! "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР