Празничната трапеза ще бъде благословена и осветена от Архиерейския наместник

...
Празничната трапеза ще бъде благословена и осветена от Архиерейския наместник
Коментари Харесай

Радост за бедните на Коледа, ще имат безплатен обяд в „Меден рудник“

Празничната софра ще бъде благословена и осветена от Архиерейския наместник и предстоятел на храм " Св. Николай "

Коледен безвъзмезден обяд е обезпечен за хората в потребност в бургаския ж.к. „ Меден рудник “. Добрата вест заяви Архиерейския наместник и предстоятел на храм " Св. Николай Чудотворец " свещеноиконом Емилиан Михайлов, който персонално ще благослови и освети празничната софра. 

От църковното настоятелство при храма, които взаимно с кафе,,Мока " при спортна зала,,Никола Станчев " провеждат празнуването на Рождението на Богомладенеца Иисус Христос, приканиха всички положителни индивиди да се включат и да се причислят към този акт на състрадание, с цел да оказват помощ дружно на повече нуждаещи се хора, които са изпаднали в усложнение за прехраната си.

Събирането ще е в залата на заведението на 25. 12. 2023 година от 12:00 часа след тържествената празничната Света литургия, която ще стартира от 9:00 часа в храма.

Тези, които са самотни, заболели, възрастни, многодетни фамилии да заповядат на празничната безвъзмездна софра, с цел да отпразнуваме дружно този ярък и огромен празник Рождество Христово, показа във Facebook свещеноиконом Емилиан Михайлов.

В петък той зарадва и децата от украинската общественост в Бургас с дребни кръстчета за благословение, които те одобриха с огромна наслада. Свещеникът бе поканен от тях на празненство  по мотив Рождество Христово. Децата изнесоха богата стратегия от особено готови стихчета, песни, танци, игри, гатанки и сценки за огромния християнски празник. 

„ Поздравления за всички уредници и участници в това прелестно празненство! Беше вълнуващо! “, споделя той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР