Празнична церемония по награждаване на победителите в конкурса за късометражен

...
Празнична церемония по награждаване на победителите в конкурса за късометражен
Коментари Харесай

Рекорден брой зрители на CineLibri 2019

Празнична гала по награждаване на спечелилите в състезанието за късометражен филм, осъществен взаимно с TatraTea, увенча финала на петото, юбилейно издание на Международния кино-литературен фестивал CineLibri!

Рекорден брой фенове изгледаха 55-те пълнометражни кино лентата, които бяха показани в София и още седем града в страната. С голям брой авансово разпродадени прожекции, обезпечили цялостни зали, удовлетворена аудитория от разнообразни генерации и невиждан триумф, CineLibri се трансформира в едно от най-обичаните годишни събития и към този момент е незаобиколим фактор в българския културен пейзаж. Звездните посетители също способстваха за този величествен триумф и за интернационалното отразяване на фестивалните събития!



Софийската аудитория към момента може да се възползва от  спомагателните прожекции  в културен център Г8, Евро Синема и Casa Libri, а другата добра вест е, че част от филмите потеглят в разпространяване в столицата и страната в границите на идващите седмици! Става дума за блестящия исторически филм „ Офицер и разузнавач ” на Роман Полански, стилизираната престъпна драма „ 5 е съвършеното число ” с Тони Сервило в основната роля и документалния филм „ Мъжът, който си играеше с огъня ”, отдаден на Стиг Ларшон, създател на фамозната поредност „ Милениум ”. Кинематографичният шедьовър „ Изпепеляване ” на режисьора Лий Чанг-донг, който завоюва Голямата премия за най-хубава литературна акомодация, потегля по екраните още през днешния ден, 21 октомври

Журито на състезанието за късометражен филм беше показано от Иван Москов (председател), Мария Арангелова и Николай Мутафчиев. Голямата премия сграбчи филмът „ Концерт за кларинет и оркестър ”(2018) на режисьора Максим Петров, акомодация по описа „ Още една къса история на любовта ” на Людмил Станев. Специалната премия на журито отиде при кино лентата „ Внукът на човекоядката ” (2019) на режисьорката Десислава Николова-Беседин по едноименния раза Йорданка Белева. Специалната премия на TatraTea завоюва филмът „ Над нещата ” (2019) с режисьор Ина Николова.



Благодарим сърдечно на всички сътрудници и съидейници за безрезервното доверие и поддръжка! Най-вече благодарим на феновете, чийто придирчив усет е главен тласък за нас, уредниците на фестивала, да следваме пътя си и да не отстъпваме от критериите за първокласно кино, показано в компанията на световноизвестни актьори и продуценти! Останете в очакване на CineLibri 2020, който започва на 15 октомври и ще продължи до 31 октомври.

CineLibri 2019 се реализира с поддръжката на Столична стратегия „ Култура ”, Национален фонд „ Култура ”, Национален кино център, Фонд „ Култура ” на Община Варна, Община Бургас, Община Габрово; с изключителното партньорство на Vivacom и със съдействието на УниКредит Булбанк. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 година Всички сътрудници и съидейници са оповестени на формалната страница www.cinelibri.com
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР